bolje ikad nego nikad

U jeku velike afere Ina objavila oglas za posao, traže stručnjaka za sprječavanje pranja novca

02.09.2022 u 19:52

Bionic
Reading

Nakon što je Ina opljačkana za nevjerojatnih milijardu kuna što se smatra najvećom pljačkom u hrvatskoj povijesti, reakcije se ne smiruju. U svemu tome neobično zvuči Inin aktualan oglas za posao.

Naime, Ina je objavila natječaj u kojem se traži stručnjak za usklađenost poslovanja.

“Ako tražite novu priliku u karijeri na kojoj ćete imati mogućnost profesionalnog usavršavanja u području usklađenosti poslovanja kroz identifikaciju pravnih rizika, provođenje internih istraga i praćenje regulatornog okvira – ovo je prava prilika za vas”, poručuju iz Ine u oglasu za posao, javlja Dnevnik.hr.

Kako objašnjavaju u oglasu, ta pozicija nudi kandidatima primjenu stručnosti u kontinuiranom praćenju unutarnjeg i vanjskog regulatornog okvira vezanog uz područje usklađenosti poslovanja s fokusom na pravo tržišnog natjecanja, međunarodne sankcije i sprječavanje pranja novca.

Zatim je tu i identificiranje pravnih rizika iz gore navedenih područja i njihov utjecaj na poslovanje INA Grupe.

Osoba će provoditi i interne istrage usklađenosti poslovanja iz gore navedenih područja, pripremati izvješća na temelju istraga i analize rizika, uključujući preporuke za učinkovitije djelovanje i usklađenost INA Grupe.

Ništa u tome oglasu ne bi bilo neobično da trenutačno tu kompaniju ne potresa najveća afera pranja novca.