potvrđena ostavka

Nova osoba na čelu Plinare istočne Slavonije: Umjesto Marije Ratkić postavljen HDZ-ov Mario Naglić

02.09.2022 u 14:32

Bionic
Reading

Ostavka Marije Ratkić, koju se tereti u aferi Ina, na mjesto šefice Plinare istočne Slavonije postala je i službena, a na skupštini te tvrtke izabrana je nova čelna osoba

Nakon uhićenja Marije Ratkić, za novog direktora Plinare istočne Slavonije na današnjoj je Skupštini izabran Mario Naglić, HDZ-ovac, doznaje N1.

Damira Škugora ispred Ine u NO i Skupštini PiS-a mijenja Andrej Dmitrović.

Informaciju je potvrdio i župan Vukovarsko-srijemske županije, Damir Dekanić. 'Ispoštovana je sva procedura koja je trebala biti ispoštovana, a to je da je Ina d.d. trebala predložiti novog čovjeka u upravu, u skupštinu i u Nadzorni odbor. To je gospodin Andrej Dmitrović. Za predsjednika uprave izabran je gospodin Mario Naglić', rekao je Damir Dekanić, dodavši da je Naglić član HDZ-a.

  • +19
Privođenje osumnjičenih u aferi s plinom Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX

Upitan je li u plinari, od izbijanja afere, provedena interna istraga, kazao je: 'S pozicije u kojoj smo bili nismo mogli pokretati ni istrage, možda ih je pokrenuo netko od tijela u Republici Hrvatskoj. Ono što će se pokrenuti je da će u ponedjeljak, kad odluka stupa na dužnost, biti angažirana revizijska kuća koja će pretresti sve ugovore, a idući tjedan bit će imenovan i novi Nadzorni odbor, u koji će biti imenovani ljudi koji nisu članovi HDZ-a, tako da vjerujem da će javnost biti zadovoljna i sama uprava plinare i ja kao župan, na moj prijedlog bit će predstavljeni novi članovi', rekao je Dekanić.

Dodao je kako su u razgovoru s Dmitrovićem dobili jamstva da će opskrba plinom u idućem razdoblju biti pod kontrolom, da neće biti nikakvih problema niti zastoja u isporuci plina, a svi štetni ugovori bit će zaustavljeni.

Cijene će biti iste kakve su i za ostale građane Hrvatske, a otvorili smo i temu o eventualnim benefitima za ovo područje u nekom budućem razdoblju, rekao je Dekanić.

Novi direktor Naglić rekao je kako je temeljem zamolbe župana Dekanića prihvatio izazov koji donosi ta dužnost te će probati stabilizirati situaciju u tvrtki.

Tvrtka je, koliko sam shvatio, dobro posložena. Ovo je eksces koji se dogodio i zatražit ćemo nezavisnu reviziju, a temeljem toga odrediti smjer kojim će tvrtka dalje ići. Najbitnije je da smo dobili garancije da neće biti nedostataka u opskrbi plinom, istaknuo je Naglić.