UNATOČ PREKIDU VATRE

U izraelskim zračnim napadima poginula dva Palestinca

23.06.2012 u 10:20

Bionic
Reading

Dva Palestinca su poginula a više od 20 je ranjeno u posljednja 24 sata u nizu zračnih napada izraelske vojske na Pojas Gaze, unatoč prekidu vatre koji su u srijedu proglasili Hamas i Izrael

Hamam Abu Kadus (20) u petak navečer podlegao je ranama, nakon što je pogođen krhotinama projektila dok je vozio motor na sjeveru Pojasa Gaze, objavili su palestinski medicinski izvori.

U istom napadu lakše su ranjena još dvojica Palestinaca.

'Zrakoplov izraelskih snaga gađao je teroristički položaj na sjeveru Pojasa Gaze, neposredno nakon što je s njega upućen projektil koji je pao u području Ashkelona, na jugu Izraela', priopćila je izraelska vojska.

Prije toga, u drugom zračnom napadu na Al Bureidž u središtu Pojasa Gaze, nedaleko od granice s Izraelom, poginuo je 29-godišnji Basel Ahmad, a dvojica Palestinaca su ranjena.

Izraelska vojska potvrdila je u priopćenju napad kojem je cilj bio 'teroristička skupina koja se pripremala za ispaljivanje projektila iz središta Pojasa Gaze'.

U noći s petka na subotu izraelsko zrakoplovstvo izvelo je tri napada na ciljeve islamističkog pokreta Hamasa, koji je na vlasti u Gazi, pri čemu je ranjeno dvadesetak ljudi, priopćilo je palestinsko ministarstvo zdravstva.