KORONAVIRUS

U Istri 12 novozaraženih, umrla štićenica doma iz Umaga

25.07.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Dvanaest novozaraženih koronavirusom potvrđeno je u Istri, a jedna je 90- godišnjakinja s više kroničnih bolesti, štićenica Doma za starije i nemoćne u Umagu umrla je u pulskoj Općoj bolnici, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.

'Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 210 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 12 pozitivnih. Kod četiri osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, četiri osobe su iz samoizolacije, dva su uvezena slučaja, dok je za dvije osobe u tijeku epidemiološka obrada", rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

U pulskoj Općoj bolnici umrla je 90- godišnja COVID-19 pozitivna osoba, s više kroničnih bolesti, štićenica Doma za strije i nemoćne u Umagu.

Neslužbeno se doznaje kako su po četiri slučaja novozaraženih u Umagu i Labinu, dva u Buzetu te po jedan slučaj u Puli i Cerovlju. 

U Istri je ukupno koronavirusom zaraženo 116 osoba od toga njih 25 hospitalizirano je u pulskoj Općoj bolnici. Od jučer su izliječene četiri osobe, a u mjerama samoizolacije u Istri trenutno se nalazi 299 osoba.

Načelnik Kozlevac je ponovno pozvao sve građane i turiste na disciplinu, oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera podsjetivši pritom na važnost mjera držanja fizičkog razmaka, osobne higijene i higijene prostora te nošenja maski u zatvorenim prostorima i svugdje gdje nije moguće izbjeći bliski kontakt.