TKO PISNE-OTKAZ!

U HEP-u stali na kraj curenju informacija

14.09.2009 u 08:37

Bionic
Reading

Uprava HEP-a odlučila je zaustaviti curenje informacija iz tvrtke, koje je rezultiralo brojnim aferama. O muljažama u HEP-u pokrenuta je istraga, a njihovo je poslovanje odlučila provjeriti i sama premijerka

Sektor za upravljanje ljudskim potencijalima poslao je svim podružnicama HEP-a nalog za 'Jačanje mjera zaštite tajnosti podataka'. Riječ je o uredbi kojom se definira postupanje s dokumentacijom koja sadrži 'osobne podatke zaposlenika'. Osim članovima uprave, ta je okružnica poslana i svim trgovačkim društvima HEP Grupe, Sektoru za pravne poslove i Sektoru za opće poslove.

Uredbom se zabranjuje otvaranje obilježenih kuverti s naznakom 'Osobni podaci, ne otvarati' u organizacijskim jedinicama HEP-a, a to je dopušteno isključivo u Sektoru za upravljanje ljudskim potencijalima. Upozorava se sve šefove službi da su dužni upozoriti radnike koji rade na poslovima dostavljanja osobnih podataka zaposlenika te radnike koji rade na obračunu plaća 'da iste podatke moraju brižljivo čuvati i s njima u svakodnevnoj komunikaciji postupati s pojačanom pažnjom'.

Uprava HEP-a upozorila je zaposlenike tvrtke da kršenje ovih uredbi za posljedicu ima otkaz ugovora o zapošljavanju i financijske kazne, neslužbeno doznaje Jutarnji.hr. Zanimljivo je da su restriktivne odredbe u postupanju s osobnim podacima sastavni dio menadžerskih ugovora HEP-a, što znači da Uprava novom uredbom želi dodatno zastrašiti svoje zaposlenike. Dio njih, naime, već mjesecima upozorava na problematične HEP-ove ugovore, netransparentnu politiku zapošljavanja, nepotizam, korupciju, razbacivanje novcem na luksuzni vozni park i sl.