SUSTAV OSTAO ISTI

U Hajduku ogorčeni: 'Ništa se nije promijenilo'

18.03.2012 u 18:28

Bionic
Reading

Dan nakon derbija u Maksimiru oglasili su se čelnici Hajduka priopćenjem na klupskoj internetskoj stranici hajduk.hr, u kome za poraz optužuju suca Ivana Bebeka da je 'dio lanca jednog podlog i dobro uhodanog sustava'

Predsjednik Hajduka pokrenuo je lavinu promjena u hrvatskom nogometu, no ona ni izbliza nije počistila sve negativnosti. Zapravo, vjerojatno nije ni jednu. Jedna od njih je i suđenje, koje ne da se nije poboljšalo, nego je grešaka iz utakmice u utakmicu sve više. Maksimirski derbi presudila je jedna od njih - sudac Ivan Bebek dosudio je nepostojeći jedanaesterac, kojim je Dinamo stigao do tri boda.

Bila je to kap koja je prelila čašu strpljenja odgovornih na Poljudu, pa su se oglasili priopćenjem na službenoj internetskoj stranici, koji prenosimo u cijelosti.

Jučerašnji događaj samo je potvrdio opravdanost naših apela još od ovoga ljeta da se mora mijenjati cijeli sustav da bismo imali pravdu u našem nogometu. Nakon raskrinkavanja sudačkih pogodovanja, i dalje smo bili nezadovoljni jer te osobe su samo dio lanca jednog podlog i dobro posloženog sustava i znali smo da se neće ništa promijeniti dok se ne promijeni cijeli sustav. Dapače, po jučerašnjem suđenju vidimo da će biti još i gore.

Smjenom predsjednika komisije sudaca zadovoljena je forma, ali se ništa promijenilo nije. Onaj koji biva izigran opet je Hajduk jer u jučerašnjem jedanaestercu se ne nalazi samo jad našeg nogometa, nego i obijest prema onima koji žele pravdu.

Naposljetku, i u ovoj je sezoni 'karavana prošla', titule se osvajaju po ustaljenom pravilu, a pod tepihom nije prašina, već brdo smeća koje mogu očistiti samo zajedno svi oni kojima je u interesu pošten nogomet. Sigurni smo da takvih u ovoj državi još uvijek ima.

HNK Hajduk Split