BOMBAŠKI NAPAD

U eksploziji u Marakešu poginulo 10 stranaca i pet Marokanca

28.04.2011 u 17:44

Bionic
Reading

U eksploziji bombe u četvrtak u Marakešu je poginulo 15 osoba od kojih su desetero stranci, izvijestila je marokanska državna televizija

'Među žrtvama su ljudi raznih nacionalnosti i prema prvim podacima čini se da se radi o kriminalnom djelu', rekao je taj izvor.

Eksplozija se dogodila u kavani Argana na poznatom trgu Jemaa el-Fna u središtu Marakeša, jednom od glavnih turističkih odredišta u gradu.

Među žrtvama je i nekoliko turista, kazao je policijski dužnosnik Marakeša koji nije rekao radi li se o mrtvima ili ranjenima.

Jedan očevidac je telefonom rekao da je u eksploziji uništen cijeli prvi kat kavane.

Dokazi prikupljeni s mjesta eksplozije u četvrtak u marokanskom gradu Marakešu potvrđuju da je to bio bombaški napad, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova.

'Analiza prvih dokaza prikupljenih na mjestu eksplozije koja se dogodila u kavani u Marakešu potvrđuje teoriju o napadu', reklo je ministarstvo u priopćenju koje je objavila službena novinska agencija MAP, javio je Reuters.

U eksploziji bombe u četvrtak u Marakešu je poginulo 15 osoba od kojih su desetero stranci, izvijestila je marokanska državna televizija.

U jednom od tijela pronađeni su čavli, navodi AFP pozivajući se na dužnosnika gradske bolnice, što upućuje na napad.

Jedan očevidac iz kavane Argana je rekao da je jedna osoba ušla u kavanu, ostavila bombu i izašla.