projekt u vrijednosti od 70,6 milijuna kuna

U Dubrovniku se nakon 33 godine gradi nova škola

04.12.2018 u 11:52

Bionic
Reading

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u utorak je rekao da će Dubrovnik nakon 33 godine dobiti novu školu nakon što je s predstavnicima izvođača radova Zajednice ponuditelja Strabag i Texo Molior potpisao ugovor o dogradnji i nadogradnji buduće Osnovne škole 'Montovjerna' vrijedan 70,6 milijuna kuna

Franković je podsjetio da su 1985. obavljene tek manje rekonstrukcije gradskih osnovnih škola i dodao kako je stoga buduća Osnovna škola 'Montovjerna' iznimno bitna.

Nova škola radit će se za jednosmjensku nastavu odnosno za 448 učenika - 28 učenika u 16 razrednih odjeljenja. Paralelno s tim projektom, radimo na preseljenju postojeće područne škole u Osnovnu školu Lapad, gdje ćemo osigurati dovoljan broj učionica, a dovršavamo i dva milijuna kuna vrijednu školsku sportsku dvoranu, rekao je Franković.

Zamolio je građane Montovjerne za strpljenje, budući da su građevinski radovi na Dječjem vrtiću Palčica pri kraju, radovi na budućem studentskom domu u tijeku, a na osnovnoj školi tek će početi.

'Bit će na tom području puno prašine i buke, posebno u ljetnim mjesecima, ali, kad svi projekti budu gotovi, kvaliteta života će biti poboljšana. Čekat ćemo kraj svih radova kako bismo rekonstruirali dvije glavne prometnice i oborinsku odvodnju u tom naselju', najavio je Franković.

Voditelj područja Hrvatska građevinske tvrtke Strabag Sven Mueller siguran je kako će škola biti izgrađena u roku i u vrhunskoj kvaliteti.

'Spremni smo za početak gradnje i trudit ćemo se držati svih termina i obveza. Nadam se da ćemo s tim projektom pokrenuti dužu suradnju s Gradom Dubrovnikom. Nastavit ćemo se javljati na javne natječaje', rekao je Mueller.

Ravnateljica Osnovne škole 'Lapad' Nikolina Soko najavila je kako će učenici i nastavnici s Montovjerne u tu školu preseliti tijekom zimskih školskih praznika, a u prijelaznom razdoblju odlučit će žele li prijeći u novu osnovnu školu.

Prema najavi gradske uprave, ovim projektom bit će zadovoljeni svi suvremeni prostorno-tehnički uvjeti, potrebe nastavnog programa i kapaciteti za organizaciju jednosmjenske nastave za učenike od prvog do osmog razreda.

Postojeća građevina nadogradit će se za jedan kat i dijelom spustiti u podrum te se prostorno prilagoditi i povezati s dogradnjom. Dograđeni dio školske zgrade imat će također četiri etaže (podrum, prizemlje i dva kata), dok će se sportska dvorana povezati s prostorima u podrumu. Izgradit će se ukupno 16 novih učionica i dvodijelna sportska dvorana s pratećim sadržajima, blagovaonica i knjižnica, dodatne učionice za izborni predmet te prostori za pedagoga i psihologa.

Radovi počinju početkom siječnja 2019., a rok za dovršetak radova je 18 mjeseci.