prognoza vremena

U Dalmaciji i Slavoniji moguće grmljavinsko nevrijeme, sutra još hladnije

02.09.2017 u 08:07

Bionic
Reading

U zapadnim dijelovima Hrvatske od jutra je promijenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Kasnije tijekom dana takvo će vrijeme biti i u ostatku zemlje. U Dalmaciji je moguće grmljavinsko nevrijeme

'Kiša će biti češća u drugom dijelu dana, a moguće je grmljavinsko nevrijeme te obilna kiša, osobito u Dalmaciji, navečer i u Slavoniji. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni.

  • +2
Grmljavinsko nevrijeme Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovačić

Na Jadranu umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer i u noći na sjevernom dijelu bura. Najviša dnevna temperatura između 17 i 22 °C, na krajnjem istoku i na sjevernom Jadranu do 25, a u Dalmaciji od 25 do 30 °C', izvijestili su iz DHMZ-a u suboru rano ujutro.

U nedjelju nas pak očekuje stabilnije ali i hladnije vrijeme.

  • +3
Bura na Jadranu Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletić

Sutra ujutro bit će umjereno do pretežno, danju promjenljivo oblačno povremeno s kišom. Na krajnjem jugu zemlje bit će pljuskova i grmljavina.

Kroz dan oborina će postupno prestajati, najprije u zapadnim i sjevernim krajevima. Vjetar umjeren sjeverozapadni, na Jadranu bura, na udare ponegdje i jaka.

Jutarnja temperatura u nedjelju će se na kopnu kretati između 10 i 15 stupnjeva, a na Jadranu od 14 do 18. Najviša dnevna temperatura na kopnu će iznositi od 17 do 22, a na Jadranu između 21 do 25 °C. 

U mnogim krajevima zemlje najhladnije će bit krajem dana.