PROMJENA VREMENA

Nikamo bez kišobrana, pogotovo u drugom dijelu dana

28.08.2017 u 07:24

Bionic
Reading

Nakon paklenih temperatura koje su obilježile prošli tjedan ponedjeljak donosi osvježenje i temperature od 25 do 30, a na Jadranu od 31 do 35 celzijevaca

Početak tjedna donio nam je promjenu vremena i nešto niže temperature. U ponedjeljak nas, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje pretežno ili djelomice sunčano vrijeme, a s prolazno više oblaka mjestimice može pasti malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom.

Kiša će biti češća na kopnu, osobito u drugom dijelu dana. Najsunčanije i uglavnom suho zadržat će se u Dalmaciji, naročito južnoj. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, koja će u drugom dijelu dana prolazno pojačati. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, a na Jadranu od 31 do 35 °C.

Vremenska prognoza 28.8. Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

U Zagrebu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i svježije. Poslijepodne se očekuje više oblaka, a uglavnom kasno poslijepodne i prema kraju dana mjestimice može pasti malo kiše ili pokoji pljusak. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 29 °C.

U Splitu početak tjedna donosi maksimalna 34 stupnja, dok se kiša predviđa tek za vikend.

  • +10
Vrućine u Hrvatskoj Izvor: Ostale fotografije / Autor: ostale fotografije

Rijeka počinje tjedan oblačnim vremenom s temperaturama između 22 i 28 stupnjeva, dok se u Slavonskom Brodu tijekom dana očekuje kiša i temperatura do 29 stupnjeva Celzijusa.

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti Hrvatske biti povoljnije nego prethodnih dana. Uz nešto niže temperature zraka mnogi će se ljudi osjećati ugodnije.

Na Jadranu će i dalje prevladavati razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Zbog toga se meteoropatima, srčanim bolesnicima i starijim ljudima preporučuje izbjegavanje suvišnih napora u najtoplijem dijelu dana. Potrebno je zaštititi se od UV zračenja, uzimati dovoljno tekućine i jesti laganu hranu.