NEVJEROJATNO

Pomoćnik ukrajinskog generala poginuo u bizarnoj eksploziji poklon-bombe!?

07.11.2023 u 09:35

Bionic
Reading

Ukrajinski vrhovni vojni zapovjednik, general Valerij Zalužni objavio je tužnu vijest da je njegov 'pomoćnik i blizak prijatelj', bojnik Genadij Častjakov (39) ubijen kada se zapalila eksplozivna naprava u onome za što se mislilo da je rođendanski poklon

U Zalužnijevoj objavi na Telegramu 6. studenoga nisu navedeni detalji, ali je naveo da su iza Častjakova ostali supruga i četvero djece.

Zalužni je rekao da mu je Častjakov bio pouzdan pomoćnik od početka ruske invazije u veljači 2022. Incident se dogodio u selu Čajki u regiji Kijev, prenosi Radio Slobodna Europa. U eksploziji je ozlijeđen i Častjakovljev 13-godišnji sin te je prevezen u bolnicu.

Ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko kasnije je nazvao incident nesretnim slučajem, rekavši da je Častjakov pokazivao dar - kutiju granata zapadnjačke proizvodnje - svom sinu kada je jedna od njih eksplodirala. Klimenko je naveo da prve informacije iz istrage sugeriraju da je bojnik Častjakov izvukao prsten s granate koju je dobio izazvavši tako tragičnu eksploziju.

Supruga ubijenog Častjakova kazala je da je granata koja je eksplodirala u rukama njenog muža bila poklon i nalazila se u vrećici koju je donio kući, prenijela je Ukrajinska pravda.

Ministar unutarnjih poslova objasnio je da je preminuli bojnik Častjakov slavio rođendan te se vratio kući s posla s darovima kolega i počeo ih pokazivati svojoj obitelji. Izvadio je kutiju s granatama i pokazivao ih sinu. To su bili novi zapadni modeli granata.

Prvo je sin uzeo municiju u ruke i počeo vrtjeti prsten. Tada je vojnik uzeo granatu djetetu i izvukao prsten, izazvavši tragičnu eksploziju.

Klimenko je potvrdio da je policija u stanu pronašla još pet takvih neeksplodiranih granata, a one će biti poslane na vještačenje.

Ministar je pozvao građane da ne šire neprovjerene informacije i pričekaju službene zaključke istrage. Predistražni postupak se nastavlja.