SOLIDARNOST S FRANCUZIMA

U Belgiji blokirana dva naftna spremišta

26.10.2010 u 12:36

Bionic
Reading

Belgijski socijalistički sindikat Setca blokirao je u utorak ujutro dva naftna spremišta na zapadu Belgije iz 'solidarnosti' s francuskim štrajkašima koji se protive reformi mirovina

'Naftno spremište Total Belgium u Feluyju, na jugozapadu zemlje, 50-ak kilometara od francuske granice, blokirano je od utorka ujutro', istaknuo je socijalistički sindikat. 'Ta akcija predstavlja solidarnost s francuskim radnicima štrajkašima', dodao je sindikat.

Naftno spremište koje pripada tvrtki JP Martens, smješteno u Tertreu, 15-ak kilometara od francuske granice, također je blokirano od jutros, istaknuo je dužnosnik sindikata Manuel Morais.

'Prvotno smo odlučili blokirati samo ulaz i izlaz francuskih kamiona koji su se došli opskrbiti u Feluyu. Ustanovili smo povećanje utovara reda veličine od oko 40 do 50 kamiona dnevno', objasnio je sindikalni povjerenik Manuel Morais.

'Zatražili smo od uprave da se ograniči na uobičajenu isporuku što je odbacila. To jasno pokazuje da zauzima stav u francuskom sukobu, s čime se ne slažemo', dodao je.