KREATIVAN POTICAJ

U Beču se možete cijepiti u bordelu, dobijete i poklon bon od 30 eura: Ciljna skupina akcije su - Balkanci

08.10.2021 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon cijepljenja u crkvama i džamijama, u Beču je najjednostavniji način zaštite od smrtnog ishoda zaraze koronavirusom odnedavno dostupan i u jednoj javnoj kući

Podsjetimo, pisali smo o tome kako je grad Beč omogućio cijepljenje u katedrali sv. Stjepana, džamijama i hramovima Sikha, a ovoj inicijativi sada se - i to prilično kreativno - priključuju privatni poduzetnici.

Poznati bečki bordel Funpalast od sljedećeg mjeseca omogućava cijepljenje u svojim prostorijama, a korisnike bordela koji se žele cijepiti čeka i poklon bon od 30 eura za usluge po izboru.

Ponuda se zove 'Duga noć cijepljenja', a direktor operatera Funpalasta Christoph Lielacher ima i savjet za korisnike koji se brinu da će imati problema s partnerima zbog cijepljenja u bordelu. 'Samo im recite: 'Dušo, danas sam se cijepio kod spomenika Gustavu Klimtu (koji se nalazi ispred bordela)', sugerira Lielacher.

Korisnici se mogu cijepiti svakog ponedjeljka u studenom od 16 do 22 sata, a u ponudi su sva odobrena cjepiva.

  • +2
Cijepljenje u bečkoj katedrali Stephansdom Izvor: Profimedia / Autor: ALEX HALADA / AFP / Profimedia

Ideju je osmislio menadžer bordela Peter Laskaris te tvrdi kako je do ideje došao pomno proučavajući statistiku cijepljenja. Ustvrdio je da su deficitarne skupine, kod kojih su statistike cijepljenja najniže, muškarci porijeklom iz drugih zemalja, osobito s Balkana.

'Savršeni smo za ovu akciju, jer kod nas su vikendi kao u Beogradu ili Istanbulu', kaže Laskaris za Kurier.

Naravno, bordel se nada da će ovom akcijom vratiti i dio izgubljenog prometa, koji im je zbog koronavirusa pao za gotovo 50 posto.