VELIKODUŠNI DUBROVČANI

U akciji 'Podijelimo radost Božića' prikupljeno pet tona pomoći za Petrinju

18.12.2022 u 22:00

Bionic
Reading

Humanitarna akcija Caritasa Dubrovačke biskupije "Podijelimo radost Božića" uspješno je završena u nedjelju u svom šesnaestom izdanju, a za stanovnike kontejnerskog naselja u Petrinji prikupljeno je pet tona hrane i higijenskih proizvoda

Pomoć sadrži 340 paketa nekvarljive prehrambene proizvode i higijenske potrepštine, koje je više od 500 građana Dubrovnika ovog vikenda kao darove donijelo na tradicionalno mjesto okupljanja na dubrovačkim Pilama. Moglo se napisati i čestitku, ali i kupiti uratke iz Caritasove kreativne radionice.

Ukupno je prikupljeno 340 paketa. Uz to će kamionom biti upućene oko tri tone voća i povrća. Kamion s prikupljenim namirnicama će u ponedjeljak ujutro krenuti prema Petrinji.

„Zahvalni smo Bogu i svim donatorima što smo završili još jednu humanitarnu akciju i to 16. po redu. Bogu smo zahvalni posebice na lijepom vremenu te što je i ove godine u srca Dubrovčana stavio poticaj da budu dio ove akcije kroz koju se prikupilo oko 350 paketa. To vrijeme omogućilo je radosne susrete na Pilama. I ovogodišnja pošiljka je pošiljka ljubavi i podrške koju Dubrovnik svake godine uputi potrebitima izvan Dubrovačke biskupije“, poručili su iz Caritasa Dubrovačke biskupije.