PLASTIČNI GRANULAT

Tvrtka i direktor kod Varaždina uvezli i ilegalno skladištili više od dvije tone plastičnog otpada iz Italije; dobili su kaznenu prijavu za onečišćenje okoliša

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 22.07.2020 12:23
  • Objavljeno 22.07.2020 u 12:22
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavić

Trgovačko društvo iz Pušćina i 41-godišnji direktor osumnjičeni za kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u suradnji s nadležnim državnim inspektoratom (Služba za nadzor zaštite okoliša), dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s područja grada Varaždina. Osnovano se sumnja da je u razdoblju od veljače do prosinca prošle godine počinio kazneno djelo ugrožavanja okoliša otpadom. Osumnjičeni je u svojstvu direktora i odgovorne osobe u trgovačkom društvu iz Pušćina, tijekom prošle godine u ograđenom otvorenom dvorištu spomenutog poduzeća te u otvorenoj hali i neograđenom otvorenom dvorištu u Lopatincu (prostor u najmu), suprotno propisima o gospodarenju otpadom, odložio i uskladištio oko 2.100 tona plastičnog otpada (plastični granulat - samljevena plastika). Otpad je uskladišten u tzv. „jumbo“ vrećama, a uvezen je iz Republike Italije, također protivno važećih propisima o gospodarenju otpadom.

Protiv osumnjičenog 41-godišnjaka te trgovačkog društva iz Pušćina, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.