NIJE PRVI TAKAV SLUČAJ

Tuzlanka pokušala prošvercati drogu u vagini

24.03.2011 u 22:28

Bionic
Reading

Granična policija je u srijedu u 18.30 sati na prijelazu Orašje zaustavila državljanku BiH D. E. iz Tuzle, koja je putovala u Hrvatsku. Kako su imali operativnu informaciju, djevojka im je bila sumnjiva pa su je odveli dežurnom ginekologu Županijske bolnice u Orašju

'Prije dolaska na granični prijelaz, D. E. je u vaginu skrila kondom s heroinom. Kondom s bijelim prahom ginekolog je našao u rodnici. Vještačenje je pokazalo da je uistinu riječ o drogi, ukupno 23 grama heroina. U Hrvatsku je pokušala prijeći Audijem u kojem je s njom bio i D. S. iz BiH. Na zahtjev Tužiteljstva BiH prevezli su ih u pritvor', kaže glasnogovornica GP BiH Jasminka Mujić, ne otkrivajući identitet osumnjičenog para zbog daljnje istrage. Djevojka je kondom vezala u čvor koncem koji bi dijelom ostao izvan spolnog organa.

'Nedavno se sličan slučaj također dogodio u Orašju, kada je uhićena Brčanka kod koje je u vagini također pronađena droga u kondomu. Očito je to postao jedan od ustaljenih načina prijenosa droge preko granice', navode graničari.

Tomu u prilog ide i treći slučaj koji je zimus zabilježen u Mostaru, gdje je uhićena 21-godišnja Emma Silajdžić iz Priboja (Srbija). Uhićena je na kolodvoru prilikom izlaska iz autobusa koji je stigao iz smjera Sarajeva te je u njezinoj vagini pronađeno 20 grama heroina. Iako je Emma u grad na Neretvi dolazila u posjet momku Igoru Klajiću, koji je bio uhićen u svome stanu pa pušten, drogu je najvjerojatnije prenosila po zadatku nalogodavaca iz Srbije. Kako kažu u mostarskoj policiji, to je bio drugi slučaj raspačavanja droge na ovakav način koji su njihovi inspektori rasvijetlili u godinu dana.