USIJANA DESNICA

Tučnjava riječkih HDZ-ovaca

03.12.2013 u 09:23

Bionic
Reading

Hrvoje Burić, gradski vijećnik HDZ-a i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke na prošlim lokalnim izborima, koji je na tim izborima u drugom krugu bio suprotstavljen gradonačelniku Vojku Obersnelu, sudjelovao je u četvrtak na Trsatu u pola bijelog dana u fizičkom sukobu u kojem je doživio napad i, srećom, zadobio samo lakše tjelesne ozljede, piše Novi list

Prema poznatim podacima, sukobio se sa stranačkim kolegom Predragom Manceom, suprugom gradske vijećnice dr. Tee Čaljkušić-Mance.

Prema policijskom nalazu, 46-godišnji Burić bio je žrtva napada i nije osumnjičen, no zasad je nejasno koji su pravi uzroci napada, u kojemu je, kako saznaje Novi list, i 49-godišnji Predrag Mance pretrpio lakše ozljede u naguravanju do kojeg je došlo. Obojica su, navodno, završili na hitnoj pomoći. Nakon incidenta, 49-godišnjaku je određena zabrana pristupa i kontakta s Burićem.

'Uopće mi nisu poznati razlozi napada, ne znam da li to ima veze s mojim radom u Gradskom vijeću Rijeke ili nečim drugim. Ali jedno znam: ja nisam ni za što osumnjičen. Moj dosje je besprijekorno čist, bio je i ostat će. Također, nikoga se ne bojim, i nastavit ću normalno s političkim radom u HDZ-u i Gradskom vijeću', rekao je Burić.

'Nisam ja u nikakvom sukobu s kolegom Burićem, ali vidim da se neke čudne stvari događaju. Meni je žao moga supruga što se nasekirao, on je srčani bolesnik i dijabetičar', ispričala je Novom listu Čaljkušić-Mance. Na konstataciju da smo iz policije dobili dopis u kojem stoji da je njenom suprugu zabranjen pristup Buriću, rekla je: 'Ja mislim da je situacija posve drugačija. Ne bih dalje komentirala.'

Njezin suprug Predrag Mance izjavio je da je kao srčani bolesnik jako potresen incidentom, koji je nazvao 'sačekušom'.

Cijela priča zavrtjela se Rijekom u subotu iz krugova političkih oponenata HDZ-a, te se tvrdi da je fizičkom sukobu prethodio razgovor Burića i Tee Čaljkušić-Mance nakon HDZ-ove press konferencije dan ranije, na kojoj su se riječki HDZ-ovci obrušili na – Novi list. Vijećnica Čaljkušić-Mance izjavila je da je zaprepaštena naslovnicom Novog lista prema kojoj je ispalo da je cijeli Novi list protiv na referendumu o braku.