nakon pokolja u floridi

Trump: Učinit ću sve da škole postanu sigurnije

15.02.2018 u 19:27

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je pozvao na iscjeljenje i mir, dan nakon što je napadač ubio najmanje 17 ljudi u srednjoj školi na Floridi, ustvrdivši kako će njegova vlada raditi na poboljšanju školske sigurnosti i pitanju mentalnih bolesti. Trump je otkrio kako radi na planovima da se susretne s obiteljima stradalih u Parklandu na Floridi.

U televizijskom obraćanju iz Bijele kuće američki je predsjednik, koji i sam ima 11-godišnjeg sina, rekao kako se želi obratiti američkoj djeci s porukom ‘da nisu sama i nikad neće biti”.

‘Imate ljude koji se brinu o vama, koji vas vole i koji će učiniti sve da vas zaštite”, poručio je.

Demokrati tvrde kako je ova pucnjava dokaz potrebe strožih zakona o oružju, no Trump to nije spomenuo u svom kratkom obraćanju.

Naglasio je da će sigurnost škola učiniti svojim glavnim prioritetom kad se kasnije ovog mjeseca sastane s guvernerima i tužiteljima saveznih država.

  • +9
Pucnjava na Floridi Izvor: Profimedia / Autor: NN

‘Moramo zajedno raditi i na stvaranju kulture koja je prigrlila dostojnost života, koja stvara duboke i važne ljudske odnosne”, ustvrdio je čelnik, pozvavši djecu koja se osjećaju uplašena i sama da potraže pomoć kod odraslih osoba kojima vjeruju.

‘Ovdje smo zbog vas, za štogod trebate, štogod možemo učiniti da ublažimo vašu bol”.