prebrojavanje u tijeku

Oglasio se Trump: Pokušavaju nam ukrasti izbore! Twitter osporio tweet i zabranio komentiranje

04.11.2020 u 06:59

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump, koji se nalazi usred prebrojavanja glasova na izborima u kojima se natječe za drugi mandat, oglasio se na Twitter.

'Vodimo uvjerljivo, ali nam pokušavaju ukrasti izbore. Nikad im to nećemo dopustiti. Glasati se ne može poslije zatvaranja izbora', poručio je Trump.

Treba istaknuti da je društvena mreža Twitter Trumpov tvit označila kao moguću obmanu te su onemogućili komentiranje korisnicima. Riječ je o pokušaju borbe protiv objavljivanja lažnih vijesti na ovoj društvenoj mreži. Trenutno nema dokaza da netko pokušava ukrasti izbore.

Nešto ranije je objavio još jedan tvit gdje je najavio svoje obraćanje građanima uz poruku: 'Velika pobjeda!'.

Oglasio se u međuvremenu i demokratski predsjednički kandidat Joe Biden koji je i dalje optimističan u pogledu ishoda američkih predsjedničkih izbora iako mu u ovom trenutku rezultati ne idu u prilog.

Biden najviše nade polaže da će u tri države tzv. "plavog zida", Wisconsin, Michigan i Pennsylvaniju, koje je Trump osvojio 2016., doći do obrata kako se počnu prebrojavati dopisni glasovi, iako bi to moglo trajati danima.

U Wisconsinu Biden ima 47,4 posto glasova na 84 posto prebrojanih listića, u Michiganu je na 44,6 (64 posto prebrojanih), a u Pennsylvaniji na 42,2 (64 posto). U svima je trend da smanjuje razliku kako pristižu novi glasovi.