ČVRSTA PODRŠKA

Trump republikanski kandidat na predsjedničkim izborima u studenom

24.08.2020 u 19:22

Bionic
Reading

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je u ponedjeljak nominiran za republikanskog kandidata na predsjedničkim izborima 3. studenoga na kojima će se suprotstaviti demokratu Joeu Bidenu

Trump je dobio većinu glasova, kao što je bilo i očekivano, na početku četverodnevne republikanske konvencije u Charlotteu u Sjevernoj Karolini.

On bi trebao održati govor kojim će prihvatiti nominaciju u četvrtak u Bijeloj kući.

Četverodnevna republikanska nacionalna konvencija počela je u u ponedjeljak, a Trump bi se svake večeri trebao obraćati sudionicima.

Na konvenciji će nastupiti njegova djeca, čelnici Republikanske stranke i nekoliko Amerikanaca koji su postali ikone konzervativaca.

U ponedjeljak navečer govore će održati američki potpredsjednik Mike Pence, kao i američka veleposlanica pri UN-u Nikki Haley te par iz Missourija koji je sa oružjem ispred svoje kuće 'dočekao' prosvjednike okupljene u pokretu "Crni su životi važni".

Nešto ranije u ponedjeljak, Pence je također potvrđen za kandidata za potpredsjednika SAD-a.

Za razliku od 2016. Trump u predsjedničke izbore 2020. ulazi uz punu potporu vodećih republikanaca iako zaostaje po anketama u presudnim američkim saveznim državama.

Konvencija koja se održava u trenutku dok je epidemija koronavirusa odnijela živote više od 170.000 Amerikanaca bit će ključna za oblikovanje Trumpove predizborne poruke koja počiva na kulturnim podjelama, nacionalizmu i ekonomskom napretku.

Očekuje se da će predsjednik i dalje okrivljavati Kinu za pandemiju koronavirusa i tvrditi da je jedino on sposoban ekonomski obnoviti zemlju.

Trump na konvenciju dolazi s tjednom negativnih vijesti među kojima su i uhićenje bivšeg voditelja njegove prošle predsjedničke kampanje Stevea Bannona i objava snimke telefonskih razgovora njegove starije sestre koja kritizira njegov karakter.