samouvjerenost

Trump: Kada ponovo uđem u Bijelu kuću zaustavit ću rat u Ukrajini za jedan dan

17.07.2023 u 07:41

Bionic
Reading

Bivši američki predsjednik Donald Trump objasnio je svoj mirovni plan za Ukrajinu koji bi proveo u roku od 24 sata nakon ponovnog preuzimanja Bijele kuće. Trump će odmah reći ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da sklopi dogovor.

Trump je to kazao tijekom intervjua za Fox News. Bivši predsjednik rekao je da ima dobar odnos i sa Zelenskim i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, te dodao da se američki predsjednik Joe Biden nije sposoban nositi se sa svjetskim čelnicima.

"Ovo su pametni ljudi, uključujući Macrona iz Francuske. Mogao bih proći kroz cijeli popis ljudi, uključujući Putina.… Ti su ljudi oštri, čvrsti i općenito opaki. Oni su zlobni i na vrhu su svoje igre. Imamo čovjeka koji nema pojma što se događa. Ovo je najopasnije vrijeme u povijesti naše zemlje", rekao je Trump.

Trump je tada objasnio kako bi natjerao Rusiju i Ukrajinu da prekinu sukob.

"Poznajem Zelenskog jako dobro, a poznajem i Putina jako dobro, čak i bolje. I imao sam dobar odnos, jako dobar s obojicom. Rekao bih Zelenskom, ne više. Morate se dogovoriti. Rekao bih Putinu , ako ne sklopiš dogovor, dat ćemo mu puno. Dat ćemo [Ukrajini] više nego što su oni ikada imali ako budemo morali. Ugovor ću sklopiti za jedan dan. Jedan dan", odgovorio je Trump.