Hoćemo pravedno!

Trumbetaš o detaljima suradnje: S Benčić sam se brzo našla na istoj frekvenciji

26.03.2024 u 13:41

Bionic
Reading

I dok su za Možemo! proteklih nekoliko godina čuli svi koji makar i površno prate vijesti, za Hoćemo pravedno! gotovo da nije nitko. Što nije ni čudno jer je stranka stara tek godinu dana. A osim što s Možemo! dijele uskličnik u nazivu, od jučer dijele i mjesta u pojedinim izbornim jedinicama

Kako je došlo do suradnje, objasnila nam je Dragica Trumbetaš (68) iz Hoćemo pravedno!

'Sandra Benčić poslala mi je poruku da se nađemo na kavi i iznijela prijedlog za suradnjom. Brzo smo se našle na istoj frekvenciji jer nam se stavovi preklapaju. O koaliciji tada još nismo razgovarale, a ona je čitala moja razmišljanja na Facebooku. Od prije smo se površno poznavale i do tada nismo progovorile nijednu riječ. Kliknule smo na prvu i ona je rekla da vidi veliki potencijal u našoj suradnji', kazala je Trumbetaš.

Dodala je da je Benčić vidjela u njima neku vrstu nadogradnje, posebno u dijelu borbe za umirovljenike.

'Postigli smo dogovor o dugoročnoj suradnji. Ako se nešto u međuvremenu ne dogodi, podržavat ćemo se za europske i lokalne izbore. Što se tiče parlamentarnih izbora, dogovorili smo da imamo 15-16 mjesta na različitim listama, od kojih je nekoliko mjesta izglednih, prolaznih', napomenula je Trumbetaš.

Ona sama bit će treća na listi u 3. izbornoj jedinici, u kojoj bi nositelj trebao biti zagrebački dogradonačelnik Luka Korlaet, a cilj su joj preferencijalni glasovi.

'Rođena sam u Bednji i to je moje, da tako kažem, prirodno okruženje', naglasila je s ponosom Trumbetaš.

Ovo joj nije prvi izlet u politiku. Prije šest godina u nju je ušla kroz HSU, ali nakon što je vrh stranke 'u pet do podne' promijenio mišljenje i odlučio koalirati s HDZ-om, odlučila se rastati s njima.

'Vodila sam HSU Sesvete i na lokalne izbore odlučili smo ići samostalno. Međutim šef stranke je odlučio da u Zagrebu na izbore idemo s HDZ-om. Nismo to htjeli pa je zagrebačka organizacija raspuštena', rekla je Trumbetaš.

Upitana strahuje li da bi neki od njenih ljudi ako uđu u Sabor mogli promijeniti dres, decidirano je odgovorila da 'oni nisu takvi'.

'U svojim redovima imamo liječnika, doktora znanosti, menadžera i mladih ljudi. U politiku nisam ušla da bih nešto zaradila. Svoju mirovinu, koja nije mala, pošteno sam zaradila radeći u Končaru u proizvodnji, gdje sam prošla sve nivoe - od radnice do voditeljice pogona. Otišla sam u mirovinu i penalizirana jer sam otišla ranije zbog profesionalne bolesti. Ne živim loše i ako ne uspijem ući u Sabor, nastavit ću se boriti jer dolaze i lokalni izbori. O tome kako ću proći u 3. izbornoj jedinici ovisi prije svega o Možemo!' kazala je Trumbetaš.

Iako mnogi u njenim godinama smatraju da se više nema smisla boriti jer veći dio života je iza njih, ona nije tog mišljenja.

'Treba se boriti. U ovo sam ušla prvenstveno jer mi smeta ponižavajući odnos prema umirovljenicima. Smeta mi i kriminal, smetaju mi oni koji su mirovinu dobili za nerad', zaključila je Trumbetaš.