GRADONAČELNIK ZAGREBA

Tomašević: Neću biti kandidat u 1. izbornoj jedinici

24.03.2024 u 18:43

Bionic
Reading

Gostujući u Dnevniku televizije N1, zagrebački gradonačelnik i jedan od koordinatora stranke Možemo! Tomislav Tomašević otkrio je da neće biti kandidat u 1. izbornoj jedinici

Tomašević je najavio da će izborne liste stranke Možemo! biti objavljene u narednim danima. 'Reći ću vam ekskluzivno da neću biti kandidat u 1. izbornoj jedinici', rekao je. U ovoj jedinici, koja obuhvaća centar Zagreba, nositeljica liste bi po svemu sudeći trebala biti premijerska kandidatkinja ove stranke Sandra Benčić.

Upitan zašto je krenuo u kampanju s populističkim potezima poput jednokratnog podizanja naknade za bebe s 350 na 600 eura te uskrsnice braniteljima od 50 eura, rekao je. 'Digli smo uskrsnice, digli smo i drugi gradovi. Gradska blagajna uspjela se oporaviti, na svim poljima puno smo otporniji i možemo ići u kapitalne infrastrukturne projekte. To su pokazni primjeri kako se može više i bolje i na nacionalnoj razini', dodao je.

  • +13
Tomašević se provozao vodenim skuterom i gliserom Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

Ponovio je i da će pomno pratiti formiranje vlasti te da Možemo! neće podržati nikakvo formiranje vlade koja bi uključivala desničarske stranke. 'Nećemo se miješati u SDP-ovog premijerskog kandidata, naša kandidatkinja je Sandra Benčić. Ako SDP dobije više glasova, podržat ćemo njihovog kandidata', rekao je.