MASAKR U SPLITU

Trostruki ubojica nije bolovao od AIDS-a

03.06.2009 u 09:48

Bionic
Reading

Trostruki ubojica Ljubomir Zaradić (43), koji je krajem svibnja u obiteljskom stanu na splitskom Pazdigradu automatskom puškom pobio cijelu svoju obitelj, suprugu Orijanu (38), te njihovo dvoje djece, curicu Deni od pet godina i dječaka Trpimira od deset godina, nakon čega je izvršio samoubojstvo, nije bolovao ni od kakve smrtonosne bolesti

Pokazala su to dodatna vještačenja krvi i uzoraka tkiva, koje je obavio dr. Antonio Alujević, specijalist sudske medicine, koji je i napravio obdukciju Ljubomira i njegove supruge Orijane, piše Slobodna Dalmacija

Da boluje od neke teške i neizlječive bolesti, “spekuliralo” se danima nakon ubojstva, jer nitko nije mogao dokučiti što je nagnalo naoko mirnog čovjeka na obiteljski masakr.

- Analizom krvi i tijela utvrđeno je da Ljubomir nije bio pod utjecajem alkohola, nije imao rak prostate, niti je bolovao od AIDS-a, kao i da je biološki otac svoje djece - kratko je rekao dr. Alujević.

Spekulacije o zdravstvenim problemima krenule su nakon priče nekih njegovih prijatelja, koji su ga viđali u KBC-u Split, a sumnju je povećavala i činjenica kako je bio na bolovanju, nakon toga i na godišnjem odmoru.

Svojim prijateljima je često spominjao rak prostate, kao bolest koja ga je pogodila, no obdukcija i kasnija analiza krvi i tkiva opovrgnuli su takve sumnje.

Zdravstveni karton Ljubomira Zaradića je “čist” i u njemu nije navedeno ni jedna ozbiljnija bolest, koja ga je mogla tištiti i navesti na sumanut čin. Kada se tome pridoda činjenica da je stan u kojemu su nađena tijela ubijenih bio uredan, s tek opranim rubljem koje se sušilo, bez ijednog opuška cigarete, još više se postavlja pitanje što se događalo unutar četiri zida obitelji Zaradić u noći ubojstva.

Naime, potpuno sređeni stan daje naslutiti kako se u njemu nije odvijala nikakva svađa ili drama u noći ubojstva, te kako je, naizgled, sve bilo u najboljem mogućem redu.

Ne čudi što su mnogi od dodatne analize krvi i tkiva očekivali potvrdu nekakve teške bolesti kod Ljubomira, što bi pomoglo da se “shvati” njegovo sumanuto (ne)djelo.