KAKO KORISTITI UREĐAJ

Tročlanu obitelj iz Gorskog kotara otrovao monoksid iz agregata

07.02.2014 u 15:06

  • +12

Gorski Kotar okovan ledom i snijegom

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Bionic
Reading

Tročlana obitelj iz Tršća hospitalizirana je prije dva dana u Zavodu za pulmologiju KBC-a Rijeka zbog trovanja ugljičnim monoksidom za koji se pretpostavlja da je nastao kao nusprodukt rada strujnog agregata, piše Novi list

Riječ je o 85-godišnjoj ženi i dvojici njezinih sinova u dobi od 52 i 58 godina koji su nakon pojave simptoma trovanja ugljičnim monoksidom hitno prevezeni u riječku bolnicu gdje im je pružena liječnička pomoć. U srijedu poslijepodne, kako Novom listu rečeno u KBC Rijeka, otpušteni su majka i sin dok je jedan sin još zadržan na Pulmologiji te njegovo je stanje stabilno i izvan životne opasnosti.

Zbog ledene apokalipse, stanovnici Gorskog kotara već su sedam dana bez električne energije pa su im agregati jedini način da si olakšaju životne muke u ledenom okruženju, a i pomažu im da ostanu u kontaktu s vanjskim svijetom. No od životne je važnosti znati da agregati prilikom rada ispuštaju otrovne plinove kao što je ugljični dioksid koji u određenoj količini u zatvorenoj prostoriji može biti fatalan za ljude pa je jedna od preporuka da se agregati postavljaju izvan prostora u kojima se boravi.