HUMANITARNA utrka U ZAGREBU

Trkači apeliraju: Pridružite nam se na savskom nasipu i pomozite osobama s autizmom

12.06.2019 u 14:42

Bionic
Reading

I ove godine Međunarodni dan sportskih novinara 2. srpnja obilježit će se humanitarnom utrkom koja će se, pod nazivom Kišni čovjek, organizirati u znak podrške osobama s autizmom u dobi iznad 21 godine

Donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu kako bi se kupila potrebna oprema, a to je posebna dizalica koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ako se bolje opreme stambene jedinice za odrasle, te tablet komunikatori kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom.

Utrku organiziraju Atletski klub Žumberak i Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija.

Dobila je ime po istoimenom filmu 'Kišni čovjek' (Rain Man) s Dustinom Hoffmanom, koji je podigao svijest o autizmu upravo kroz problem odrasle osobe s poteškoćama iz spektra poremećaja autizma.

Dodaju da se za odrasle i starije osobe s poteškoćama poput autizma rijetko provode humanitarne akcije, pa u tome vide značenje ove inicijative jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare.

U utrci će sudjelovati i polaznici Centra za autizam iz Zagreba koji imaju svoj Školski sportski klub Krug.

Start utrke na pet kilometara je na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18.30 sati, a možete se prijaviti preko portala Trčanje.hr ili uplatom startnine na savskom nasipu na dan utrke.

Podsjetimo, prošle godine oko 500 zagrebačkih trkača došlo je na humanitarnu utrku 'Za Mladena', osiguravši tako znatnu donaciju.