Arsen BAuk:

'Trebamo zaoštriti odnose prema HDZ-u i partnerima. Ili mi, ili oni!'

13.09.2017 u 07:22

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk zalaže se za zaoštravanje političkih odnosa prema HDZ-u, a iz njegove izjave u utorak navečer jasno se može iščitati da bi se to zaoštravanje trebalo odnositi i na HDZ-ove koalicijske partnere, u prvom redu HNS

Nakon sjednice Kluba zastupnika, koja je održana nakon sjednice stranačkog predsjedništva, Bauk je, odgovarajući na pitanje o čestitki koju je predsjednik stranke Davor Bernardić uputio televizijskom voditelju Velimiru Bujancu, naglasio kako je Bernardić sve o tome rekao, ali da je on osobno na tragu rečenice 'Ili mi ili oni'. Inače, tu je rečenicu u SDP-u, u istom kontekstu, koristio i bivši predsjednik stranke Zoran Milanović.

'Politika koju vodi HDZ u zadnje vrijeme opravdava takav stav, ne baš nepružanje ruke, ali u političkom smislu mislim da smo na točki kad trebamo zaoštriti odnose. To se odnosi i na one koji svojom šutnjom ovakvu politku toleriraju. Ako nisu od utjecaja u koaliciji neka to kažu pa da znamo jel ovo podržavaju ili ne. Sto  dana je isteklo', rekao je Bauk, a prenosi N1 televizija.

Također je rekao kako je na sjednici Kluba zastupnika dogovoreno koja će se pitanja postavljati na aktualnom satu na prvoj sjednici Sabora u petak te da su podijeljene točke dnevnog reda i dogovreni stavovi koje će zastupati. U SDP-u razmišljaju i o sazivanju izvanredne sjednice Odbora za medije zbog, kako je rekao, HDZ-ova petljanja po HRT-u. 'Petljanje po HRT-u nije ništa novo za HDZ, ali te uvijek iznenade', rekao je Bauk.

  • +2
Sastanak Predsjedništva SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Osvrnuo se i na vanjskopolitičke teme, o čemu je također bilo razgovora na sjednici Kluba.

'Obzirom da su nas ovi naši profesionalni diplomati posvađali sa svima oko nas, bilo bi dobro da se to raspravi. Slovenija i Mađarska nas blokiraju za OECD, Srbija oko drugih tema, BiH oko Pelješkog mosta...', zaključio je Bauk.

  • +4
Davor Brnardić Izvor: Pixsell / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX