MONSTRUM IZ ZAGREBA

Tražio da mu za sto tisuća eura smakne oca, majku i psa!

penzioneri umirovljenici šetnja

penzioneri umirovljenici šetnja

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Niksa Stipanicev

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv Zvonimira B. jer je od Nikole S. u srpnju prošle godine tražio da mu ubije oca, majku i psa potičući ga na ubojstvo

Nikola S. koji je slučaj prijavio policiji u svoj je iskazu opisao susret s okrivljenikom.  'Ja sam zidar, a na jednom od gradilišta upoznao sam Zvonimira B. Jednom prigodom bili smo na pivu, a on mi je ponudio da mu ubijem oca. Rekao mi je da će mi za to platiti 100.000 eura, i to nakon ostavinske rasprave.

Objasnio je da će mi plaćati po 20.000 eura mjesečno. Bili smo pripiti, mislio sam da se šali, pa sam rekao, da ću to napraviti. Kazao mi je da mi to ne bi trebao biti problem jer sam bio u ratu. Pokazao mi je ključ od kuće te mi je kazao da sve treba izgledati kao nesretan slučaj. Nakon tog pića otišli smo svojim kućama, ja sam zaboravio na taj razgovor, a onda me on nazvao na mobitel i priupitao: Što će biti od naše bauštele? Tada sam shvatio da on misli doista ozbiljno. Kazao sam mu da je rat jedno, a ovo što on traži nešto sasvim drugo te da mi savjest ne dopušta da to učinim' kazao je, među ostalim, Nikola S.

On nije pristao pa ga je Zvonimir B. tražio da mu pribavi pištolj s prigušivačem, obećavši mu za to platiti šest tisuća kuna. Zvonimir B. i Nikola S., koji je u međuvremenu sve prijavio policiji, našli su se 18. rujna 2011., nakon čega su otišli do Autobusnog kolodvora.
Nikola S. je tamo u torbi u garderobi ostavio pištolj marke Browing kalibra 7,65 s prigušivačem i osam komada streljiva.

Kada je Zvonimir B., kojeg je psihijatrijski vještak opisao kao disocijalnu osobu koja je ovisna o alkoholu, uzeo pištolj, uhitila ga je policija. Motiv ove nesvakidašnje priče je borba za naslijeđe jer je otac razbaštinio Zvonimira B. te sve oporučno ostavio unuci, odnosno kćeri Zvonimira B., koji se tereti i da je u kolovozu lani oca pokušao ubiti sjekirom, piše Večernji list

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi