toplinski val

Tragedija u Sloveniji: Preminulo dijete ostavljeno u zaključanom autu

20.06.2023 u 17:25

Bionic
Reading

U Svetom Lovencu u Sloveniji dijete je ostavljeno zaključano u automobilu na suncu, a unatoč brzoj intervenciji vatrgasaca nije mu bilo pomoći

Općina Prebold na svojoj je web-stranici objavila da se u utorak dogodila tragedija na području Policijske uprave Celje. U 12:50 je u Sv. Lovencu, u općini Prebold, dijete ostavljeno zaključano u automobilu na suncu. Iako su prolaznici brzo reagirali i vatrogasci izvukli dijete, nije mu bilo pomoći.

Izvor: tportal.hr / Autor: Neven Bučević

Općina Prebold na svojoj web-stranici je objavila da se u utorak dogodila tragedija na području Policijske uprave Celje. U 12:50 je u Sv. Lovencu, u općini Prebold, dijete ostavljeno zaključano u automobilu na suncu.

Iako su prolaznici brzo reagirali i vatrogasci izvukli dijete, nije mu bilo spasa. Na terenu su bili vatrogasci PGD Prebold i Sv. Lovrenc, poletio je i helikopter iz Maribora, no svi napori liječnika bili su uzaludni. Državni zavod za javno zdravstvo upozorava na štetnost visokih temperatura po zdravlje koje ovih dana u većem dijelu Slovenije prelaze 30 Celzijevih stupnjeva.