mreža b40

Tomislav Tomašević otputovao u Atenu na prvi sastanak 30 gradonačelnika jugoistočne Europe

23.01.2023 u 08:30

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević u Ateni sudjeluje na prvom sastanku na vrhu članova Mreže B40, zajedno s više od 30 gradonačelnika iz jugoistočne Europe, a odvojeno će se susresti s gradonačelnikom Atene Kostasom Bakoyannisom, izvijestili su u ponedjeljak iz Gradske uprave

U sklopu posjeta, održat će i bilateralne sastanke s više gradonačelnika.

Riječ je o skupu koji se održava od 22. do 24. siječnja, a sudjeluju gradovi članovi Mreže B40, osnovane radi promicanja mira, ravnopravnog i učinkovitog partnerstva i solidarnosti, otpornosti i održivosti gradova članova.

Mreža je osnovana prije godinu dana, uz predsjedanje gradonačelnika Istanbula Ekrema Imamoglua, a predsjedanje ove godine preuzima gradonačelnik Bakoyannis.

Grad Zagreb član je Mreže B40 od 8. rujna 2022., slijedom odluke Gradske skupštine Grada Zagreba.

Iz Gradske uprave izvijestili su i da se u utorak, 24. siječnja, neće održati redovna konferencija za novinare Gradske uprave nego će gradonačelnik Tomašević konferenciju za novinare održati u četvrtak, 26. siječnja, u pauzi sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Sljedeća redovna konferencija za novinare gradonačelnika i njegovih zamjenika održat će se u utorak, 31. siječnja, stoji u priopćenju.

  • +14
Tomislav Tomašević u Čučerju Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić