dan civilne zaštite

Tomašević otkrio broj skloništa u Zagrebu i upozorio na sirenu: 'Ne želimo širiti paniku'

01.03.2022 u 12:25

Bionic
Reading

Povodom obilježavanja današnjeg Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite RH gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević čestitao je službama njihov dan i pozvao građane da se uključe u sustav civilne zaštite. Kazao je da ove godine nema smotre civilne zaštite kako se u aktualnim okolnostima ne bi uznemiravalo građane

Na njegovu službenom profilu na Facebooku zaredali su se upiti građanki i građana gdje se može pronaći popis atomskih skloništa u Zagrebu, a to je pitanje Tomaševića dočekalo i na konferenciji za medije, prenosi Dnevnik.hr.

'1062 skloništa postoje u Zagrebu i tu smo također u suradnji s državnim institucijama, postoje protokoli, vodimo komunikaciju. Ne bih htio da se širi panika i prejudicirati neke stvari za koje, na svu sreću, zasad još nema opasnosti. Ne bih htio da podacima o skloništima pridonosimo strahu građana u ovoj situaciji koja je retraumatizirajuća', kazao je Tomašević i dodao da se stanje skloništa periodički provjerava.

Izvor: Wochit / Autor: AFPTV

Podsjetio je da će u subotu u podne odjeknuti sirena za opću opasnost s obzirom na to da se redovito svake prve subote u mjesecu provjerava njezina ispravnost, pa da se građani ne preplaše s obzirom na aktualno stanje vezano za rat u Ukrajini.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba održao je sastanak u ponedjeljak s ciljem koordinacije službi i pripreme prihvata i smještaja izbjeglica iz Ukrajine. ''Grad Zagreb je spreman i pružit ćemo svu potrebnu pomoć'', poručio je Tomašević.

  • +7
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: Sergey BOBOK / AFP / Profimedia