raspisan natječaj

Tomašević odredio koje uvjete moraju zadovoljiti novi članovi Uprave Holdinga

28.06.2021 u 16:29

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet donijeli su kao Skupština Zagrebačkog holdinga odluku o raspisivanju natječaja za izbor tri člana Uprave Holdinga na mandat od četiri godine, priopćio je u ponedjeljak Ured gradonačelnika.

"Kako je Holding jedna od ključnih poluga za podizanje kvalitete života Zagrepčanki i Zagrepčana, od kandidatkinja i kandidata koji se planiraju javiti na natječaj očekujemo da su iznimno motivirani i spremni dati svoj doprinos i ponuditi inovativna rješenja u skladu s našom vizijom Zagreba kao zelenijeg, transparentnijeg i učinkovitijeg grada", poručili su gradski čelnici.

Zagrebački holding je najvažnije gradsko poduzeće, koje pruža brojne komunalne usluge i kroz sljedeće četiri godine očekuje ga veliki zadatak povećanja učinkovitosti i smanjivanja troškova.

Tomašević je istaknuo da, kao što su i najavljivali, žele vidjeti najbolje ljude na tim mjestima pa poziva sve kvalificirane i motivirane osobe da se jave na natječaj.

Osim uvjeta propisanih Zakonom o trgovačkim društvima, kandidatkinja ili kandidat treba imati završen odgovarajući studij; uz najmanje deset godina radnog iskustva na poslovima koji zahtijevaju odgovarajući stupanj stručne spreme i najmanje pet godina radnog iskustva na rukovodećim pozicijama u upravljanju trgovačkim društvima.

Od kandidatkinja i kandidata očekuje se da u prijavi obvezno prilože prijedlog programa razvoja Zagrebačkog holdinga, koji definira strateški okvir te aktivnosti usmjerene na povećanje učinkovitosti, ali i potvrdu da nema dospjelih nepodmirenih poreznih dugovanja prema Hrvatskoj.

Detaljan popis tražene dokumentacije za prijavu koju kandidati trebaju poslati do 12. srpnja dostupan je na internetskim stranicama Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga.