zagrebački gradonačelnik

Tomašević o nabavi polovnih i novih autobusa, novoj ravnateljici MSU-a...

09.01.2024 u 11:28

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na redovitoj konferenciji za novinare, ovoga puta u OŠ Voltino, predstavio je nove aktivnosti u sklopu projekta zelene javne nabave Grada Zagreba

Grad Zagreb uvodi pilot-projekt eko hrane u školama, koji će trajati tri godine, a obuhvaćeno je 15.000 djece. Cilj je da se djeci osigura kvalitetna lokalna hrana te da se doprinese zaštiti prirode, okoliša i smanjenju klimatskih promjena, a žele ostvariti udjel od 15 posto eko prehrane u školama.

'Radi se o povijesnom projektu, to ne postoji nigdje u Hrvatskoj. Obuhvaća 31 školu, a nabavljat će se lokalna hrana. Projekt je vrijedan 1,2 milijuna eura, a natječaj je otvoren do kraja siječnja. Hrana će se nabavljati od lokalnih proizvođača i prioritet će imati ona iz zagrebačkog prstena. To će biti jaja, kruh, med, orašasti proizvodi...', rekao je Tomašević.

Osvrnuo se i na novu ravnateljicu MSU-a.

'Predložena je i izabrana Vesna Meštrić. Za tu su odluku glasali i predstavnici radnika. Jedino je njezina dokumentacija bila valjana', rekao je gradonačelnik.

Naveo je da je riječ o dugogodišnjoj kustosici muzeja koja je sudjelovala u organizaciji velikih izložbi i događaja u ovom gradskom muzeju.

Također je komentirao nabavu polovnih i novih autobusa.

'Za vrijeme našeg mandata došlo je 65 autobusa. Dodatno ćemo kupiti 100 autobusa, no dok oni ne dođu, nabavit ćemo 30 rabljenih, a natječaj će uskoro biti obavljen', naveo je gradonačelnik.

O istrazi odrona na Jakuševcu kazao je da još uvijek nije poznat uzrok i da bi i oni voljeli znati što ga je uzrokovalo kako bi se moglo započeti sa sanacijom, a ona će trajati mjesecima.

'Kompostana je natrpana smećem i nije u funkciji, a sanacija će trajati mjesecima, pa alternative nema', kazao je gradonačelnik.