javna prozivka

Tomašević: Neka Plenković kaže kako je zadovoljan obnovom kuća u Zagrebu. Ja nisam

12.03.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Tomislav Tomašević, zagrebački gradonačelnik, u utorak je predstavio aktivnosti Centra za zdravlje mladih te pozvao djecu i mlade da bez uputnice dođu kad god imaju neki problem ili pitanje. Potom se osvrnuo se i na premijera Andreja Plenkovića, a koji se jučer pohvalio time da bez HDZ-a ne bi bilo obnove škola u Gradu Zagrebu

'Ovaj projekt je jedinstven u Hrvatskoj, ne postoji ništa slično i na to smo ponosni, a po uzoru na ovaj naš projekt Ministarstvo zdravstva odlučilo je pokrenuti iste centre u svim većim hrvatskim gradovima, u Rijeci, u Splitu. Nigdje nemate to da mladi mogu bez uputnice doći i zatražiti uslugu', rekao je Tomašević te je pozvao mlade da, kad god imaju neke probleme, dođu u Centar za zdravlje mladih u Heinzelovoj ulici 62a.

Potom se osvrnuo na jučerašnju Plenkovićevu izjavu vezanu za obnovu nakon potresa.

'Mene zanima je li Vlada zadovoljna dinamikom izgradnje zamjenskih kuća u Zagrebu. Ja nisam zadovoljan. Obnovu privatnih kuća organizira država, grad samo sufinancira. Grad Zagreb vodi obnovu javnih zgrada i imali smo 207 projekata obnove, a od toga smo završili 176 te osam ili devet cjelovitih obnova. Koliko je država obnovila', upitao je Tomašević.

Odgovarajući na pitanje o odronu na Jakuševcu, ponovio je da će istraživanja i vještačenja trajati šest mjeseci te da on na to ne može utjecati, ali i da vjerojatno sanacija neće biti moguća do kraja vještačenja.

'Dobili smo dozvolu da na jednom dijelu možemo krenuti u sanaciju i prije završetka', rekao je Tomašević.

Naveo je da su u razgovorima sa SDP-om otvoreni za njihove inicijative poput parka za žene na Bundeku, ali je dodao da o tome s njima nije razgovarao. Osvrnuo se i na kritike Davora Bernardića iz redova Socijaldemokrata.

'Bernardić svake nedjelje kao HDZ-ov satelit održava presice i otvara neke teme i afere o kojima me poslije toga nitko više ništa ne pita niti sam čuo na skupštini da se razgovara o tome', kazao je Tomašević.

Luka Korlaet, zagrebački dogradonačelnik, govoreći o zagrebačkim tržnicama, rekao je da je završena snimka svih njih 28 te da je u tijeku strategija njihova razvoja.

'Većina njih će dobiti neko dobro ruho, a neke od njih će izgubiti svoju funkciju i biti će prenamijenjene u nešto drugo', rekao je Korlaet.