TKO LETI VRIJEDI

Tom Clancy's HAWX 2

22.07.2010 u 16:51

Bionic
Reading

Vinite se nebu pod oblake u novom nastavku ove adrenalinom nabijene igre koja pršti akcijom kamo god se okrenuli

Svi fanovi originalnog Tom Clancy's HAWX bit će prilično zadovoljni saznanjem da će sve dobro što je napravljeno u prvoj igri biti i u njegovom nastavku uz ponešto novotarija, što znači da ćemo vrlo skoro opet uživati u brzoj i adrenalinski nabijenoj zračnoj borbi. Priča kreće otprilike ovako. Politička nestabilnost u svijetu je došla do točke usijanja i potrebno je još vrlo malo kako bi eskalirala. Ako vam to nije dosta, recimo i da su iz ruskih vojnih baza ukradene nuklearne bojne glave. Pametnome dosta.

Misija počinje potpuno kontroliranim uzlijetanjem s vašom novom najdražom igračkom. Svoj prvi let u avionu F-16 započet ćete iz zračne baze smještene u pustinji. Nakon što se vinete u zrak, doletjet ćete do prve destinacije odnosno misije koja je u vašem slučaju maleno selo za koje se morate uvjeriti da je sigurno od neprijateljske prijetnje. Nakon što obavite ovaj rutinski zadatak, krenut ćete prema konvoju zbog sličnih razloga. Prvih nekoliko misija su vrlo lagane i u principu služe kako bi se što bolje privikli na kontrole i usavršili rukovanje s istim za kasnije teže i zahtjevnije zadatke. Misije u kojim ćete biti angažirani kasnije u igri uključivat će, naravno, jače i teže protivnike, ali i bolje i jače naoružanje na vašem letećem metalnom ljubimcu.

Treba reći kao je uvelike poboljšana i umjetna inteligencija u odnosu na prošli nastavak, tako da ćete ponekad imati osjećaj da se borite protiv živog protivnika zbog vrlo inteligentnih manevara koje će izvoditi. Za primjer ćemo uzeti misiju u kojoj ćete naletjeti na još jedan konvoj, ali ovog puta neprijateljski. Kada pored vas fijukne raketa poslana iz jednog od kamiona koja pritom uništi prijateljski helikopter, shvatit ćete da postoje dvije vrste napada koje ćete najčešće koristiti za neutralizaciju neprijatelja. Naravno, na raspolaganju vam je par vjernih topova koji će sipati metke po živoj sili na tlu, ali ni rakete i precizne bombe ispod vaših krila nisu za baciti. Precizne bombe su odličan izbor ako želite djelovati ciljano minimizirajući okolnu štetu, dok su rakete korisne kao višenamjensko sredstvo za više vrsta ciljeva kad vam je potrebna veća bojeva snaga.    

Naravno, osim granatiranja ciljeva na tlu, borba će se vrlo često odvijati i u zraku. Zato je programerski tim zadužen za HAWX 2 naumio napraviti borbu vrlo tijesnom, u smislu da će mlažnjaci letjeti vrlo blizu jedan drugome kako bi povećao samo iskustvo i osjećaj letenja. Izbacivanjem protumjera i raznim manevrima pokušavat ćete otresti navođene rakete koje su vam najveća prijetnja u borbi s protivničkim avionima. U zračnim borbama pomoć ćete imati u raznim pomagalima koje su dostupna s današnjom tehnologijom, a jedno od najvažnijih je mogućnost slike u slici s kojom ćete puno bolje moći pratiti kretanje protivničkih letjelica, pa ćete u skladu s njihovim kretanjima moći bolje i brže reagirati.

Kao što se i možete očekivati od naslova AAA produkcije, grafika je prekrasna, tako da su modeli aviona i naoružanje koje se nalazi ispod njih jasno prepoznatljivi i svaki malo bolji poznavatelj istih ne bi treba naći ikakvu ili u najmanju ruku neku veliku zamjerku.
Treba reći da ćete u multiplayer komponenti igre moći birati između raznih vrsta aviona koji svi imaju različite atribute, osobine i naoružanje. HAWX 2 će biti moguće igrati i u kooperativnom modeu preko raznih online servisa ili preko system linka u slučaju Xbox360. HAWX 2 bi trebao izaći najesen, i to na PC-ju, PS3 i Xbox360

HAWX 2 Trailer