ZANIMLJIVA IMENA

Tko se sve javio na natječaje za direktore u Holdingu?

21.09.2013 u 14:39

Bionic
Reading

Diplomirani pravnik Željko Bagić zamijenio je krajem svibnja 2000. Tomislava Karamarka na mjestu savjetnika predsjednika RH za nacionalnu sigurnost. Danas traži posao u Zagrebačkom holdingu . Jedan od 737 kandidata koji su se prijavili na natječaj za direktora u Zagrebačkom holdingu

Odabere li ga Uprava, Bagić će zarađivati oko 14.000 kuna neto svaki mjesec, koliko prosječno iznosi plaća direktora podružnica u Holdingu. 'Prijavio se za više podružnica, a prema svojim kvalifikacijama vrlo dobro kotira za direktora Robnih terminala', otkriva izvor Jutarnjeg lista

Uprava će tako razmatrati i životopis Zorana Popovca, bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica. Popovac je, mediji su izvještavali, bio kadar blizak bivšem HDZ-ovu predsjedniku Sabora Luki Bebiću, a javnost se zabavljala i podatkom da je na svojem radnom mjestu navodno redovito pratio jednu meksičku sapunicu. Popovac je aplicirao za ZET.

Usprkos brojnim kandidatima koji su se prijavili da vode najproblematičniju podružnicu u Holdingu, koja godišnje gomila gubitke od nekoliko stotina milijuna kuna, u gradskim se kuloarima može čuti da je jedan od favorita za tu funkciju zapravo sadašnji član Uprave, bivši direktor ZET-a i Bandićev intimus - Ivan Tolić.


Prema našim saznanjima, velik interes za posao u Holdingu pokazali su i mnogi zaposlenici Hrvatskih autocesta, Općinskog građanskog suda u Zagrebu, Hrvatske poštanske banke... Ne nedostaje, međutim, ni političara.

Tako se na natječaj prijavio i Krunoslav Gašparić, zastupnik u 4. sazivu Hrvatskog sabora. Gašparić je bio u mladeži HDZ-a, a u Saboru je bio zastupnik stranke Hrvatski blok, koju je osnivao zajedno s Ivićem Pašalićem. Posao u Holdingu traže i bivši predstojnik Ureda predsjednika Hrvatskog sabora Boris Abramović, poduzetnik i stručnjak za nekretnine Robert Bračun, Ema Culi koja je svoj radni vijek provela u Ministarstvu gospodarstva...

Među zanimljivije kandidate ubraja se i Ante Todorić, bivši direktor Inine tvrtke kćeri STSI. Natječe se za posao direktora Gradske plinare, a javnosti je postao poznat i kao svjedok u slučaju Fimi-Media. Todorić je na sudu dao iskaz da ga je bivši HDZ-ov riziničar i šef carine Mladen Barišić želio smijeniti jer je bio nezadovoljan suradnjom STSI-ja s marketinškom agencijom.

U Zagrebački holding pristiglo je ukupno 737 omotnica, ali prijava je ukupno 2860, budući da su se mnogi kandidati prijavljivali za rad i u 15-ak podružnica. Većina sadašnjih direktora ponovno se javila na natječaj, a upućeni izvori kažu da najbolje šanse za ostanak u foteljama imaju sadašnji direktori Igor Toljan (Zrinjevac), Joško Jakelić (GSKG), Ljerka Ćosić (Gradska groblja), Davor Poljak (Vodoopskrba i odvodnja) i Alen Gospočić (Zagrebačke ceste). Imena novog 21 direktora, kažu u Holdingu, bit će poznata početkom listopada.