NOVE KAZNE NA MATEMATICI

Tko koristi mobitel na ispitu, mogao bi i odletjeti s faksa

07.02.2018 u 13:30

Bionic
Reading

Budućim matematičarima na osječkom Sveučilištu zabranjeno je koristiti se mobitelima za vrijeme ispita. Na takav su se korak na Odjelu za matematiku odlučili nakon pritužbi nastavnika i suradnika zbog ponašanja i postupaka studenata za vrijeme pisanih ispita, a odluka je stupila na snagu - odmah

Odluka o zabrani korištenja mobitela za vrijeme pisanih ispita na Odjelu za matematiku osječkog Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera stupila je odmah na snagu, i to početkom ovoga tjedna. Na takav su se korak ovdje odlučili, kako stoji u obrazloženju odluke koju potpisuje pročelnik prof.dr.sc. Kristian Sabo, a koja je objavljena i na službenim stranicama Odjela za matematiku, zbog pritužbi nastavnika i suradnika na ponašanje i postupke studenata za vrijeme pisanih ispita.

Tako će od sada budući matematičari na studentskoj klupi smijeti imati samo stvari koje su im 'eksplicitno dozvoljeno za ispit' dok će torbe, knjige, mobitel kao i druge komunikacijske uređaje te druge stvari koje nisu dozvoljene, morati odložiti na vješalicu ili stol koji će u tu svrhu pripremiti dežurni nastavnik.

Za studente-prekršitelje slijedi sankcija. Odlukom je definirano kako takve dežurni nastavnik ili suradnik može udaljiti s ispita i ocijeniti ga nedovoljnim.

'Dežurni nastavnik ili suradnik u takvom je slučaju obvezan u istom danu podnijeti u Uredu pročelnika pisanu prijavu protiv studenta', navodi se u pročelnikovoj Odluci.

  • +2
Mudre poruke Billa Gatesa studentima Izvor: Reuters / Autor: ERIC VIDAL

Napominje se, također, kako je Pravilnikom o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nedopušteno pružanje i primanje pomoći na ispitu kao i upotreba nedopuštenih pomagala jer se to smatra povredom obveza. U slučaju ponavljanja navedenih radnji mogu se izreći i stegovne mjere koje uključuju zabranu polaganja ispita, ali i isključenje sa studija.