ELITNA PROSTITUCIJA

Tko je štitio Brkića? U istrazi iz 2011. godine navodno ga se ne spominje

03.10.2018 u 19:25

Bionic
Reading

Tko je i je li štitio Milijana Brkića? Policija tvrdi kako je o probijanju mjera u slučaju elitne prostitucije ne jednom, već - dva puta izvijestila tužiteljstvo

'O svim operativno interesantnim saznanjima o kompromitaciji provedbe posebnih dokaznih radnji, u dva navrata tijekom 2011. godine. Prvi puta krajem lipnja 2011. godine i potom sredinom srpnja 2011., a nakon čega su tim povodom i poduzimane zajedničke mjere i radnje', poručili su iz policije.

A one su išle u dva smjera. Prvi, uhićenje svih sudionika oko elitne prostitucije koje je kasnije dovelo do pravomoćnih presuda. A paralelno s tim vodila se istraga na zagrebačkom županijskom sudu oko curenja informacija s ključnim pitanjem - tko je odao prostitutkama da se prisluškuju.

No, svi svjedoci koji su ispitani tada, doznaje RTL - sve su opovrgnuli i nisu spomenuli Brkićevo ime.

Milijan Brkić u to vrijeme bio je zamjenik ravnatelja policije. Čovjek koji je dobro poznavao cijeli sustav i bio upućen u sve detalje. U policiju je s Tomislavom Karamarkom stigao iz SOA-e.

Policijska bilješka koja je iscurila u javnost u kojoj stoji da je Milijan Brkić odao tajne podatke iz istrage je bila suma summarum cijele te akcije, nešto što se uobičajeno radi kada policija na kraju akcije obavještava DORH što su poduzeli i svi ti papri nisu dokaz na sudu.

Na snazio je tada bio drugi zakon, istraga vodila na sudu, a ne na DoRH-u. Svi ljudi koji su bili ispitani ne spominju Brkića, no mnogi tvrde kako je upravo on koordinirao akciju te da je ona pucala dva puta - u Zagrebu i u Osijeku te je zbog toga cijeli slučaj preseljen u Rijeku, ali da je Brkić pozvan da da iskaz oko slučaja.