HDZ-OVCI GA SE SRAME

Tko je gradonačelnik Požege koji je pretukao novinara?

12.05.2017 u 15:51

Bionic
Reading

Vedran Neferović, aktualni gradonačelnik Požege koji je završio u fokusu javnosti jer je fizički napao novinara lokalnog portala, na predstojeće lokalne izbore izlazi kao kandidat HDZ-a za požeško-slavonskog dožupana

Fotelju ravnatelja srednje Tehničke škole u Požegi na prošlim je lokalnim izborima 2013. zamijenio gradonačelničkom kao kandidat koalicije HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević. 

'Svakako, da se liste mogu mijenjati, HDZ bi sigurno promijenio njegovo ime i prezime, ali u ovom trenutku to zakonski više nije moguće', rekao je za tportal Franjo Lucić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a, koji je oštro osudio napad gradonačelnika Neferovića.

'Kao predsjednik Županijskog odbora i čovjek, ogradio bih se od ovakvog nemilog događaja koji je svakako nepromišljeno napravljen. Nema nikakvog opravdanja za bilo koga jer se tako ne mogu rješavati pitanja nečijeg nezadovoljstva. To što je učinio za svaku je osudu', dodao je Lucić.

Neferović se u HDZ učlanio, kako neslužbeno doznajemo, prije nekoliko godina. Kao koalicijski kandidat HDZ-a i HSP-a dr. Ante Starčević 'odnio' je pobjedu na prošlim lokalnim izborima i izabran za gradonačelnika Požege. Na vodeću poziciju u tom slavonskom gradu dolazi s mjesta ravnatelja požeške Tehničke škole.

Iz Neferoviće biografije objavljene na službenim stranicama Grada Požege, iščitava se da je nakon završetka Fakulteta za fizičku kulturu u Zagrebu radio kao službenik za specijalističko obrazovanje u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj, nakon čega odlazi na mjesto nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnu školu Dobriše Cesarića. Kao nastavnik je radio do 2011., kad postaje ravnateljem požeške Tehničke škole.   

'Naravno da će nam ovaj incident odmoći na jednoj razini na predstojećim izborima, ali ne toliko jer je prvi čovjek Županije i nositelj liste Alojzije Tomašević, koji ima izuzetno dobar rejting među biračima. Što se tiče grada, već davno je dogovoreno da kandidat za gradonačelnika bude Darko Puljašić', zaključio je Lucić.