POBJEGAO U ITALIJU

Tjeralica za ubojicom legendarnog Simkea

29.04.2009 u 08:56

Bionic
Reading

Riječka policija u utorak je podignula kaznenu prijavu protiv mladića kojeg se sumnjiči da je legendarnog Vitomira Jovičića zvanog Simke bacio u Rječinu te uzrokovao njegovu smrt utapanjem

Riječ je o 23-godišnjem Arnoldu Uremoviću iz Opatije s prijavljenim prebivalištem u Rijeci, a optužen je za kazneno djelo ubojstva. U prijavi se navodi da je 8. travnja iza 21 sat na Titovom trgu došao u verbalni sukob s pokojnim Simkeom i počeo ga vrijeđati. Uremović, koji se nalazio u muško-ženskom društvu, zgrabio je Simkea i bacio ga u Rječinu, piše Jutarnji list. Simke, koji je inače bio neplivač, vrlo brzo se utopio.

Uremović je poznat riječkim policajcima i evidentiran je kao počinitelj raznih kaznenih i nasilničkih djela. Između ostalog, nedavno je sudjelovao u incidentu u središtu Rijeke kada je razbijena ploča Konzulata Republike Srbije.

Policija je navodno od početka znala identitet osobe koja je Jovičića bacila u rijeku, no zbog interesa istrage radilo se u tišini, posebno zato što je Uremović ubrzo napustio Rijeku i otišao u Italiju. Sada kada je podnesena prijava za ubojstvo bit će raspisana međunarodna tjeralica za njim.

Nenad Kuljanin

Simkeovo tijelo pronađeno je deset dana nakon nestanka u moru kod Rijeke. Policija je po pronalasku tijela tvrdila da je riječ o nesretnom slučaju, no zahvaljujući sedamnaestogodišnjem Nenadu Kuljaninu iz Rijeke istražiteljima je postalo jasno da je riječ o ubojstvu.

Kuljanin je pokrenuo grupu na Facebooku U sjećanje na Vitomira Jovičića, putem koje je molio sve koji znaju nešto o Simkeovoj smrti da se jave. 'Ja sam iz Staroga grada. Od malih sam nogu živio u zgradi gdje je i njegova obitelj. Njegova dva brata i nas nekoliko iz kvarta odmah nakon nestanka otišli smo ga tražiti oko Rječine. Imali smo informaciju o događaju na Kontu. Nažalost, nismo ga našli, pa smo odlučili napraviti plakate', rekao je Kuljanin za Jutarnji list.