RAŠČIŠĆENE NEJASNOĆE

'Tito' večeras ipak ide na HRT-u!

19.03.2010 u 14:23

Bionic
Reading

Dokumentarno-igrana serija 'Tito' scenarista i redatelja Antuna Vrdoljaka ići će na HRT-u kako je i planirano - svaki petak navečer počevši od večeras, kazao je glasnogovornik s Prisavlja Danko Družijanić

Spor je, podsjetimo, nastao kada se utvrdilo da 'Tito' nije u televizijskoj satnici. Zbog cijele priče danas je na razgovor kod direktora programa HTV-a Domagoja Burića stigao i Antun Vrdoljak te je sporazum postignut sukladno ugovoru koji je potpisan 2006. godine.

'Najava koja je bila stoji i dalje i prikazat ćemo 12 epizoda kako je i dogovoreno, sukladno potpisanom ugovoru. U njemu je stajalo da se HRT obavezuje kupiti šest epizoda, a ako bi ih bilo više napravljeno, što se i dogodilo, mi bismo ih prikazali, ali po istim materijalnim uvjetima', kazao je Družijanić.

Drugim riječima, bez obzira što je dobio dodatnih šest epizoda, HRT za njih neće morati dodatno platiti i 'Tito' će ugledati svjetlo dana.

Prije nego li je ušao na sastanak kod Burića, novinari su upitali Vrdoljaka gdje je nastao problem, a on im je lakonski odgovorio: 'Što mene pitate, pa nisam ja ravnatelj.'

Je li iza cijele priče samo dobar marketinški trik da bi se povećala gledanost ili je Vrdoljak od HRT-a pokušao iskamčiti koji milijun više ili barem da mu se do kraja plati svih šest epizoda, nije poznato, ali to štovatelje lika i djela najpoznatijeg Zagorca ionako ne zanima. Njima je ipak važnije da 'sin svih naroda i narodnosti' dođe na TV ekrane.