analiza

'Tim Donalda Trumpa bio je fantastično pripremljen, a ankete su opet zakazale'

04.11.2020 u 07:55

Bionic
Reading

Profesor s Fakulteta političkih znanosti Zoran Kurelić rekao je u emisiji 'U mreži Prvog' kako u ovom trenutku znamo da je tim Donalda Trumpa bio fantastično pripremljen, jer kako sada stvari stoje - Trump je u vodstvu

Dodao je kako Pennsylvania odlučuje te će odlučiti i glasovi koji su ranije poslani poštom, a njih Trump osporava već dva tjedna. Kurelić je rekao kako se treba diviti Trumpovu timu i u ovom trenutku izgleda kao da on dobiva izbore.

Naglasio je da je problem Pennsylvanije što se glasovi počinju kasno brojati i to može potrajati neko vrijeme te stvoriti nervozu u Americi. Istaknuo je da su ankete u potpunosti zakazale, prenosi HRT.

  • +11
Izbori u SAD-u Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl

Politički i ekonomski analitičar Domagoj Juričić rekao je da su izbori neizvjesni te će neizvjesno biti i sve ono što dolazi nakon njih, bez obzira tko će biti pobjednik. Naglasio je kako će neizvjesnost biti veća ako Joe Biden dobije izbore.

Dopisnik HRT-a Tihomir Vinković istaknuo je kako u Bidenovu stožeru nema pobjedničke atmosfere te se obratio građanima u neočekivanom ozračju, a samo obraćanje bilo je vrlo kratko, ali bez prevelikog oduševljenja.

Vinković je naglasio da bi prebrojavanje glasova u Pennsylvaniji moglo trajati do petka, a borba Trumpa i Bidena je vrlo tijesna i nitko za sada ne može prognozirati pobjednika. Poručio je da nema velikih nemira na ulicama. Kurelić je kazao kako je Georgia još uvijek u igri za Bidena. 'A Trump bi mogao dobiti Michigan, ali ako ga dobije, dobit će ga jedva', poručio je.