tragedija u mannheimu

Tijekom intervencije u Njemačkoj preminuo Hrvat, dvojica policajaca pod istragom

04.05.2022 u 08:59

Bionic
Reading

Dvojica njemačkih policajaca nalaze se pod istragom nakon što je 47-godišnjak preminuo u Mannheimu u ponedjeljak poslije policijske intervencije. Kako doznaje Fenix-magazin od člana obitelji iz Düsseldorfa, riječ je o 47-godišnjem Hrvatu.

Portal SWR je u utorak objavio kako je istraga usmjerena na rekonstrukciju cijelog događaja, prije svega primjenu izravne sile od strane policijskih službenika, kao i na zdravstveno stanje muškarca koji je u ponedjeljak preminuo u bolnici nakon policijske akcije na Marktplatzu u Mannheimu. Prema pisanju SWR-a, postoji sumnja na prekomjernu primjenu sile koja je rezultirala tjelesnim ozljedama i smrću 47-godišnjaka.

U priopćenju LKA navodi se kako je liječnik iz Središnjeg instituta za mentalno zdravlje u Mannheimu (ZI) pozvao policiju jer je smatrao kako je 47-godišnjaku koji se udaljio iz bolnice potrebna pomoć, prenosi Večernji list.

Liječnik i dvojica policajaca su krenuli u potragu za muškarcem i pronašli ga u središtu Mannheima. Policija je silom pokušala provjeriti muškarca, no on se opirao. Kad su ga policajci svladali, 47-godišnjak je iznenada klonuo i nije davao znakove života. Preminuo je malo kasnije u bolnici.

Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavile snimke na kojima se navodno vidi kako je policajac šakom udario muškarca u glavu. Policija u Mannheimu se u utorak oglasila putem Twittera. 'LKA i Ured javnog tužitelja će tijekom istrage pregledati razne video zapise', napisali su.