PROSVJEDUJE SE I U SPLITU

'Tihi bijeli marš' pretvorio se u ljutiti prosvjed: Palili covid potvrde i najavili da sutra idu pred Plenkovićev stan

14.11.2021 u 17:04

Bionic
Reading

Na Trgu Francuske republike u Zagrebu nastavljaju se prosvjedi protiv covid potvrda, a današnje okupljanje nazvano je 'Tihi bijeli marš', čiji sudionici su prošetali do Markovog trga. Padom mraka, 'tihi bijeli marš' pretvorio se u prosvjed, na kojemu su prosvjednici palili covid putovnice

'Pokažimo da smo protiv podjela u društvu i protiv diskriminacije svih koji nemaju covid potvrdu. Pozovite svoje prijatelje, obitelj, radne kolege da nam se pridruže. Dođimo u bijeloj odjeći, sa svijećama, lampicama, lampionima, bakljama, već prema inspiraciji...

Molimo vas da poštujete da se okupljanje zove Tihi bijeli marš što je samo po sebi poruka, pa idemo bez transparenta zastava i natpisa. Bez uzvikivanja, bez nasilja, mirno, dostojanstveno u bijelom (može i neki detalj) dođite na dogovoreni dan i iskažite nezadovoljstvo podjelama u društvu i diskriminaciji. Ovo nije protiv cijepljenja nego je protiv prisile i uvjetovanja cijepljenjem', stoji u najavi događaja.

  • +49
Tihi bijeli marš protiv covid potvrda Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Ipak, do večernjih sati 'tihi bijeli marš' više nije bio toliko tih. Kako javlja Index, prosvjednici su najavili kako će, u slučaju neispunjenja zahtjeva, sutra navečer otići na adresu premijera Andreja Plenkovića. 'Sutra idemo na adresu gdje je anemična bitanga', najavio je jedan prosvjednik te naveo premijerovu adresu.

Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elveđi/PIXSELL

Uz povike 'Svi na ulice, prosvjednici su nešto kasnije zapalili i covid putovnicu.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ

U tijeku je i prosvjed u Splitu, a s fotografije koju je objavio saborski zastupnik Mosta Marin Miletić može se zaključiti da je na splitskoj Rivi veliki broj građana.