NIŠTA OD NASTUPA U ARENI

Thompson izgubio sudski spor s Pulom

Bionic
Reading

Sutkinja Općinskog suda Mirna Frančišković odbacila je tužbeni zahtjev kojim su Marko Perković Thompson i njegova producentska kuća MP-TON zatražili da Grad Pula izda suglasnost za njegov nastup u Areni u roku od 15 dana

'Sud ne može naložiti Gradu Puli da s bilo kojom strankom sklopi ugovor o nastupu u Areni', kazala je nadležna sutkinja Mirjana Frančišković u obrazloženju presude kojom je odbačen tužbeni zahtjev Thompsona, odnosno njegove opunomoćiteljice Lidije Horvat da Thompson nastupi u Areni.

'Kada bi tužbeni zahtjev bio drugačije postavljen, razmatrala bih nešto drugo, međutim izreka je vezana isključivo uz davanje suglasnosti, a nisam ulazila u to što Marko Perković Thompson pjeva. Arena je u vlasništvu Grada, a nije javna, dok izjava gradonačelnika tu i nije relevantna', istaknula je Frančišković.

S druge strane, navode da Thompson svojim nastupima i pjesmama potiče ksenofobiju, ustaštvo i rasnu netoleranciju treba i dokazati, istaknula je Frančišković.

Na donesenu prvostupanjsku presudu Thompson kao tužitelj ima pravo podnijeti žalbu, što će prema najavama njegovog menadžera i zakonskog zastupnika Zdravka Barišića i učiniti te će, kako je istaknula sutkinja Frančišković, pravomoćna biti tek drugostupanjska presuda.

'Vjerujemo u pravnu državu i vjerujemo da ćemo kad-tad dovesti Thompsona u Arenu', izjavio je za medije ispred suda Zdravko Barišić.

Sutkinja Frančišković je u neformalnom obraćanju medijima uz dužno poštovanje i zasluge istaknula kako smatra da je Thompsonu i ovom problemu posvećena prevelika pozornost, dok male ljude s velikim problemima nitko i ne primjećuje.

'Ne bih željela umanjiti problem tužitelja, ali ima i drugih ljudi s mnogo većim problemima, dok je Thompson mlad, zgodan i ima brojnu publiku', našalila se na kraju Frančišković.