UHIĆENE ZLOSTAVLJAČICE

Tete iz vrtića prisiljavale djecu da se tuku

23.08.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Odgajateljice Tiana Harris (19), Estefania Myers (21) i Lisa Parker (47) iz američke savezne države Delaware optužene su za poticanje nasilja među djecom koju su čuvale u vrtiću Hands of Our Future u Doveru

Na snimci s mobitela jedne od uhićenih odgajateljica vidi se kako se trogodišnjaci tuku, a jedan od njih vrišti i uzaludno pokušava pobjeći. Tiana Harris i Estefania Myers smiju se i potiču mališane da se tuku, dok Lisa Parker grabi jednog od njih i prisiljava ga da nastavi.

Šef policije Tim Stamp izjavio je za agenciju AP da odgajateljice nisu poduzele ništa da spriječe tučnjavu među djecom. Štoviše, na snimci se vidi kako jedan od mališana plače i trči prema jednoj od optuženih, koja ga odguruje i potiče da se tuče.

Odgajateljice su u utorak puštene iz pritvora u Delawareu, nakon što je svaka od njih platila jamčevinu od 10.000 dolara. Vrtiću u Delawareu privremeno je oduzeta dozvola za rad.

U policijskoj postaji organiziran je sastanak za roditelje čija su djeca pohađala vrtić. Roditeljima je odgovoreno na sva pitanja u vezi nemilog događaja, a savjetovano im je da ne ispituju djecu o tom događaju.

'Veoma je uznemirujuća pomisao da se tako nešto moglo dogoditi. Poznajem te odgajateljice. Išla sam na sve izlete s vrtićem. Nikada nisam vidjela da se dogodilo nešto nepropisno', rekla je Amy Bickerling, čiji četverogodišnji sin pohađa vrtić.

Preliminarno saslušanje uhićenih odgajateljica održat će se u petak, prenosi Blic.