mjesto za rekreaciju

Teška mehanizacija ravna zagrebačke Svetice, ali do izgradnje sportskih terena još nas dijele godine

14.10.2019 u 18:52

Bionic
Reading

Teška mehanizacija ravna SRC Svetice, ali javni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja još nije raspisan. Do vraćanja u funkciju omiljenog mjesta za rekreaciju Zagrepčana na istoku grada proći će još nekoliko godina

Bageri i kamioni posljednjih nekoliko dana poravnavaju teren u SRC-u Svetice, u kojem nikad nije niknuo planirani kamp Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Kad je to neslavno propalo, a prošlo je sada već pet godina od potpisivanja ugovora između HNS-a i Grada, gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će na osam hektara niknuti 'Hyde park' - premda nikad nije pojasnio kako je to zamišljeno.

Na koncu ni od toga nije bilo ništa. Odlučeno je da će i dalje biti ono što je bio - prostor za rekreaciju građana - ali da je nužno raspisati javni natječaj za izradu urbanističko-arhitektonskog rješenja. A ni on još nije raspisan.

Prema ideji, na Sveticama bi trebao biti stadion za atletiku, rolerski centar, stijena za penjanje, vanjski tereni za košarku i nogomet… Uz to, bit će ondje svlačionice, teretana, saune... Kako će to izgledati, bit će poznato nakon što se raspiše natječaj, a arhitekti obave svoj dio posla.

A kada se to dogodi, s prvonagrađenim autorom ili više njih trebao bi se sklopiti ugovor o izradi projektne dokumentacije, zatim ide izrada glavnog projekta te ishođenje građevinske dozvole, natječaj za izvođača radova…

Uglavnom, SRC Svetice još će nekoliko godina biti u stanju u kojem jesu.