NOVČANI BONUS

Teroristi ženili maloljetnice kako bi od ISIL-a dobili dvjestotinjak kuna

08.09.2016 u 16:48

Bionic
Reading

Nakon što je iračka vojska oslobodila područja u pokrajini Anbar, u posjed je dobila šokantne dokumente koji otkrivaju kako tzv. Islamska država svojim borcima plaća ženidbu s maloljetnim djevojkama

Vjenčani listovi potpisani prošle godine otkriveni su u Al Kalidiji te sadrže podatke o mladoženjama i mladenkama, kao i o njihovoj naknadno rođenoj djeci, a u dokumentima se otkriva kako se teroristi nisu vjenčavali isključivo vođeni svojim uvjerenjima, već i kako bi si pojačali budžet.

Tako, primjerice, terorist koji oženi maloljetnicu dobiva 45.000 iračkih dinara (246 kuna), dok na njegov račun za svako dijete koje rodi njegova odabranica sjedne dodatnih 15.000 iračkih dinara, što preračunato iznosi 77 kuna.

Kako prenosi ruska agencija Sputnjik, dokumenti su pronađeni na memorijskoj kartici, a na svim fotografijama žene su pokrivene burkama i prekrižene flomasterom.

Također je otkriveno kako je većina terorista oženila i po nekoliko djevojaka ne bi li na taj način više zaradili, što ukazuje na ranija izvješća da je tzv. Islamska država na rubu bankrota te ne isplaćuje plaće svojim borcima na vrijeme. Osim toga, pojedini izvori kazuju kako unazad šest mjeseci niti jednom od pripadnika ISIL-a nije uplaćen 'ženidbeni bonus'.