NAVODNA ZLOUPOTREBA OVLASTI

Talijanska ministrica poljoprivede dala ostavku

27.01.2014 u 10:00

Bionic
Reading

Talijanska ministrica poljoprivrede Nunzia De Girolamo u nedjelju je podnijela ostavku zbog sumnja da je zloupotrijebila ovlasti imenovavši osoblje u sektoru javnog zdravstva te zbog rezultata istrage o upravljanju fondovima EU-a namijenjenih poljoprivredi

'Podnosim ostavku na mjesto ministrice poljoprivrede. Više ne mogu biti dio vlade koja nije stala na moju stranu', napisala je De Girolamo na svom Twitter računu.

Ministrica je u siječnju optužena da je utjecala na izbor dužnosnika u sektoru zdravstva u južnom talijanskom gradu Beneventu, nakon što su mediji objavili sadržaj snimki njezinih telefonskih razgovora iz 2012. De Girolamo je drugi član koalicijske vlade Enrica Lette koji podnosi ostavku.

U subotu su mediji objavili informacije o navodnim malverzacijama u njezinu ministarstvu pošto je talijanska financijska policija potvrdila da je prošli tjedan provela istragu o podjeli fondova EU-a. Istraga je bila fokusirana na nepravilnosti u raspodjeli oko 8,9 milijarda eura namijenjenih investiranju u poljoprivedu koji su Talijanima dodijeljeni za razdoblje od 2007. do 2013., prenosi La Repubblica.

De Girolamo, koja trenutačno nije predmet te istrage, u subotu je izjavila da se policijska istraga odnosila na razdoblje u kojemu još nije bila na ministarskoj dužnosti.