OBILAZIO OLUPINU BRODA

Talijan smrtno stradao pri ronjenju

26.08.2009 u 18:53

Bionic
Reading

Talijanski ronilac, 24-godišnji M. R. smrtno je stradao danas poslije podne prilikom ronjenja s bocama na poziciji gdje se nalazi potonula olupina putničkog broda 'Baron Gautsch', na nekoliko nautičkih milja od Rovinja, izvijestilo je danas Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Po riječima glasnogovornice ministarstva Marine Halužan stradali ronilac ronio je zajedno sa skupinom od petnaest ronioca u organizaciji rovinjskoga Ronilačkog kluba 'Nadi Scuba' na lokaciji gdje je prije 95 godina potonuo putnički brod 'Baron Gautsch'.

U jednom trenutku jedan od ronioca predložio mu je da se zbog loše vidljivosti vrate na površinu, ali tada nije bilo jasno je li on izronio ili ostao na dnu. Međutim, uvidjevši da nije izronio, članovi kluba organizirali su dvije akcije traganja na površini i pod morem te je njegovo mrtvo tijelo pronađeno oko 16,45 sati na dnu mora.

Akciju traganja koordinirala je Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci, a u akciji su sudjelovala plovila pulske Lučke kapetanije i Policijske uprave istarske.